Πτώμα και άλλης γυναίκας εντοπίστηκε σε φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό

Τις λίστες με τις ελλείπουσες ξεσκονίζει η Αστυνομία μετά τον εντοπισμό δεύτερης σορού 

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις  στην υπόθεση  δολοφονίαςimagew-2.aspx της 38χρονης Φιλιππινέζας Mary Rose και της 6χρονης θυγατέρας  της , μετά τον εντοπισμό και δεύτερου πτωματος  γυναίκας αφού μέλη  μέλη της ΕΜΑΚ εντός του 125 μέτρων φρεατίου στο μεταλλείο του Μιτσερού  εντόπισαν και δεύτερο πτώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο θύμα που εντοπίστηκε είναι γυμνό και σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Εκ πρώτης όψεως το πτώμα ανήκει επίσης σε αλλοδαπή.

Στο σημείο έφθασαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία επί της σορού, ενώ θα διενεργηθεί και νεκροτομή.

 

Στην Αστυνομία εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομενως να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.Εκφράζονται επίσης φόβοι ο δράστης να είναι ο ίδιος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου, γιατί ενδεχομένως να βρίσκεται εκεί το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose.

Ψάχνει τις λίστες η Αστυνομία

Τις λίστες με τα ελλείποντα πρόσωπα ανά το παγκύπριο ψάχνουν οι ανακριτές σε σχέση με τον εντοπισμό δεύτερης σορού γυναίκας στο φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου είχε ανασυρθεί νεκρή την περασμένη βδομάδα η 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αστυνομικές διευθύνσεις.

« Το γεγονός των ελλειπόντων προσώπων είναι σίγουρα  από  την πρώτη στιγμή το οποίο έχει τεθεί, είναι ενήμερα όλα τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στις αστυνομικές διευθύνσεις σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα και στη βάση αυτών των δεδομένων και του συντονισμού θα γίνουν  όλες οι εξετάσεις που πρέπει για να εντοπίσουμε εάν  η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει εντοπιστεί τώρα, πρόκειται για ελλείπον πρόσωπο ή αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να μην έχει καταγγελθεί» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς, κατά πόσο ανησυχεί  την αστυνομία η ανεύρεση δεύτερης σορού και ότι πλέον το έγκλημα εις βάρος της 38χρονης από τις Φιλιππίνες και της κόρης της δεν είναι έγκλημα πάθους αλλά κάτι πιο οργανωμένο , ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχει  προβληματισμός .

« Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια εξέλιξη που έχει γίνει πριν από λίγο για να είμαστε ξεκάθαροι ως προς ερώτημα, βεβαίως υπάρχει προβληματισμός και βεβαίως τα παίρνουμε όλα με σοβαρότητα, καθίσταται σίγουρα το έργο πιο δύσκολο και η σοβαρότητα παραμένει και οι προσπάθειες της αστυνομίας είναι εντατικοποιημένες από την πρώτη στιγμή» είπε.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης  τόνισε επίσης ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα γίνουν όλες οι εξετάσεις για εντοπισμό και εξεύρεση της ταυτότητας του πτώματος.  Στο παρόν στάδιο είπε ο κ. Αγγελίδης, «είναι προτεραιότητα να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή και βεβαίως η αναγνώριση αν είναι δυνατόν για να είμαστε σε θέση να δούμε για ποιο πρόσωπο μιλούμε».

«Η αστυνομία και η ανακριτική ομάδα είναι σε πλήρη κινητοποίηση σε σχέση με τις ανακρίσεις και έρευνες οι οποίες γίνονται. Πρόκειται για μια σίγουρα δύσκολη υπόθεση με αρκετές εξετάσεις», ανέφερε.  Τόνισε δε ότι πέραν της δεύτερης σορού, γίνονται έρευνες για εντοπισμό του παιδιού που παραμένει άφαντο.

Ερωτηθείς για τον 35χρονο ύποπτο, ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε ότι ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος χωρίς μέχρι στιγμής να προκύψει οτιδήποτε εναντίον του, ενώ  ο δεύτερος ύποπτος « έδωσε γραπτώς τη δική του θέση σε σχέση με τα αδικήματα για τα οποία τελεί υπό κράτηση. Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αξιολογείται πολύ προσεκτικά» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, στόχος είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι  έρευνες του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εφόσον καταγράφονται συνεχώς νέες εξελίξεις .  Για τις έρευνες στο φρεάτιο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανακριτές ο κ. Αγγελίδης, είπε ότι  μελετώνται διάφοροι άλλοι τρόποι πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια.