Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο αίτηση ιδιώτη για την έκδοση διατάγματος σε σχέση με τον περίκλειστο χώρο παρά το ξενοδοχείο ‶Κινύρας″

 

 

Σημαντική θεωρεί ο Δήμος Πάφου ως προς τις ενέργειες τουkinyras Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και του Δήμου σε σχέση με τη διαχείριση Τ/Κ περιουσιών στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου την απόφαση που εξέδωσε προχθές (15.4.2019) το Διοικητικό Δικαστήριο σε σχέση με την Προσφυγή υπ’ αρ. 243/2019 που καταχώρισαν η εταιρεία TheLost Resort Ltd, η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο ‶Κινύρας″ στην οδό Μακαρίου Γ΄ και ο διευθυντής της Γεώργιος Γρηγορίου εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών ως Κηδεμόνα των Τ/Κ Περιουσιών και του Δήμου Πάφου.

Με την απόφαση, το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση των αιτητών για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο να αναστέλλεται η ισχύς της Συμφωνίας ημερ. 1.11.2018 μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Δήμου Πάφου για τη μίσθωση του περίκλειστου χώρου παρά το ξενοδοχείο ‶Κινύρας″ και να απαγορεύεται στον Δήμο να επεμβαίνει στο χώρο αυτό. Το Δικαστήριο καταδίκασε τους αιτητές στα έξοδα πληρωτέα στο τέλος της διαδικασίας. Οι λόγοι απόρριψης της αίτησης από το Δικαστήριο συνοψίζονται στην έλλειψη του αναγκαίου δικονομικού υποβάθρου, στο γεγονός ότι η ισχυριζόμενη παρανομία δεν ήταν αυταπόδεικτη και στο γεγονός ότι ο ισχυρισμός των αιτητών για ανεπανόρθωτη ζημία δεν αποδείχθηκε με την προσκομισθείσα μαρτυρία.

Σκοπός της Συμφωνίας Μίσθωσης ημερ. 1.11.2018 είναι η δημιουργία περίκλειστου πλατειακού χώρου στον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εστίασης από τους εκτοπισθέντες μισθωτές Τ/Κ ιδιοκτησίας υποστατικών που περιβάλλουν τον εν λόγω χώρο. Σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν θα έχει ουσιαστικά έσοδα αλλ’ αντίθετα θα προβεί σε ψηλή δαπάνη για την αναδιαμόρφωση – αναβάθμιση του χώρου.