Τελική Εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας ΥΠΠ

 

Πραγματοποιείται και φέτος η Τελική Εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ.Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα και κατασκευές των Mελών των Κέντρων, από τις ομάδες Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής, Αγιογραφίας, Αργυροχοΐας, Διάταξης Λουλουδιών, Βιτρό, Ζωγραφικής,  Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής,  Ζαχαροκατασκευών, Ξυλουργικής, Ξυλογλυπτικής, Κυπριακής Χειροτεχνίας, Κοπτικής-Ραπτικής, Σμίλων–Βελονιού, Κεντήματος, Φωτογραφικής Τέχνης, Χειροτεχνιών-Χειροποίητων Κοσμημάτων, Ψηφιδωτού, Πρώτων Βοηθειών κ.ά.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα προσφέρουν ποικιλία διεπιστημονικών θεμάτων, τα οποία εστιάζονται στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών, στις τέχνες και χειροτεχνίες, σε πολιτιστικά προγράμματα, στην υγεία, σε πρακτικές εφαρμογές, στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και σε άλλα θέματα γενικής φύσης.

Σήμερα, τα Επιμορφωτικά Κέντρα  εξυπηρετούν τις ανάγκες πέραν των  20000 ενήλικων προσώπων από τα οποία τα  10000 φοιτούν στην  Επαρχία Λευκωσίας. Στα μέλη της Λευκωσίας περιλαμβάνονται και 490 παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.  Στα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας  διδάσκουν 264 προσοντούχοι Εκπαιδευτές. Λειτουργούν συνολικά 84 Επιμορφωτικά Κέντρα τόσο στην πόλη όσο και την ύπαιθρο. Οι Εκπαιδευόμενοι/ες παρακολουθούν 90 περίπου διαφορετικά θέματα σε 840 περίπου ομάδες.