Υπό 8ήμερη κράτηση ο ύποπτος στην υπόθεση εντοπισμού πτώματος στο Μιτσερό


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον του 33χρονου, που συνελήφθη σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού πτώματος γυναίκας στο μεταλλείο Μιτσερού.cache_728x3000_Analog_medium_688339_55378_1742019

Πρόκειται για άτομο ρουμανικής καταγωγής που κατοικεί στη Λάρνακα και ήταν συμβίος της γυναίκας στην οποία πιστεύεται ότι ανήκει το πτώμα, η οποία φαίνεται να είναι ασιατικής καταγωγής.

Εναντίον του 33χρονου υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ της χρονικής περιόδου 5/5/2018 μέχρι τις 14/4/2019
Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στα αδικήματα που διαπράχθηκαν σε Λευκωσία και Λάρνακα αλλά και στον εντοπισμό του πτώματος την περασμένη Κυριακή στο μεταλλείο του Μιτσερού δεμένο με μπλέ σχοινί. Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή ενώ δεν εξακριβώθηκαν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Από τη σορό της 38χρονης εντοπίστηκαν τα σκουλαρίκια τα οποία αναγνώρισε η φίλη του θύματος η οποία κατήγγειλε και την εξαφάνιση της στις Αρχές.
Η φίλη της άτυχης 38χρονης στην κατάθεση της ανέφερε πως έφθασε στη Λευκωσία για να συναντήσει και να διαμείνει με ένα πρόσωπο με το οποίο είχε δεσμό και γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου. Η 38χρονη είχε χωρίσει με το σύζυγο της λόγω του ότι ήταν αλκοολικός ενώ είχαν προστριβές για την επιμέλεια του παιδιού.
Με την 38χρονη χώρισαν, ενώ το 2015 οι σχέσεις τους ήρθαν σε οριστική ρήξη, τον εγκατέλειψε και δεν του επέτρεπε να βλέπει το παιδί. Όπως κατέθεσε ο ύποπτος, τελευταία φορά που είδε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του. Στην οικία του υπόπτου βρέθηκε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το πήρε από την οικοδομή όπου εργάζεται για οικιακούς λόγους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος χτυπούσε την 38χρονη στο παρελθόν γεγονός που παραδέχθηκε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Η 38χρονη δεν πήρε μαζί της προσωπικά της αντικείμενα όταν εξαφανίστηκε, ενώ μέσω της Interpol διαφάνηκε ότι οι ελλείπουσες δεν ταξίδεψαν στις Φιλιππίνες. Μάλιστα, το διαβατήριο της κόρης του θύματος, βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου.Σύμφωνα με τον ανακριτή το θύμα βρέθηκε γυμνό, ενώ θα γίνουν έρευνες και σε οχήματα. Ο ανακριτής ζήτησε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ μέρες αφού υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο.Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε διευκρινίσεις για τα τεκμήρια, ενώ ο μάρτυρας κατηγορίας επεσήμανε το διαβατήριο της 6χρονης και το μπλε σχοινί παρόμοιο του οποίου βρέθηκε στην οικία του υπόπτου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση για το διάταγμα ωστόσο στάθηκε  στο  γεγονος ότι ήταν συνεργάσιμος καθόλη τη διάρκεια της ανάκρισης. Εξήγησε ότι ο ύποπτος, παρόλο ότι δεν παραδέχεται, θέλει να συνεχιστούν οι έρευνες για να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Χρήστος Ρασπόπουλος τόνισε ότι το βάρος βρίσκεται στην Αστυνομία για να καταδείξει ότι η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία και ότι πράγματι διάπραξε τα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη είχε δηλωθεί στις Αρχές ως ελλείπουσα μαζί με την 6χρονη κόρη της στις 5 Μαϊου του 2018, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και για τον εντοπισμό της μικρής.

Η Αστυνομία κατόπιν ερευνών, εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 33χρονου πρώην συμβίου της 38χρονης. Κατά την ανάκριση του ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως είχε την εντύπωση ότι η 38χρονη και η 6χρονη κόρη τους είχαν φύγει στο εξωτερικό ενώ αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Τώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στην ανεύρεση της 6χρονης θυγατέρας του θύματος η οποία επίσης δηλώθηκε ως ελλειπούσα .