Γαλλία:Ποινική έρευνα για την πυρκαγιά στο ναό της Παναγίας των Παρισίων

imagew-1.aspxΤο Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, εκκενώνεται, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την πυρκαγιά στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς. Από την πλευρά του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά.imagew.aspx

Πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον ναό της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι –με ανάρτηση του στο τούιτερ- σημείωσε «αυτές οι φριχτές εικόνες με την Παναγία των Παρισίων να φλέγεται, μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού. Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας».

Επίσης, σε τούιτερ, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, ανέφερε πως «Η Παναγία των Παρισίων καίγεται και μαζί οι καρδιές μας. Πιστεύοντας πως εκφράζω τις καρδιές όλων των Γερμανών, οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας».