Ελλάδα : Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές ενώ οι δανειστές άρχισαν τις απειλές

A7B5C2CCBC35710E0EF98198457C905CΣτις 25 Ιανουαρίου  προκηρύχθηκαν οι εκλογές  στην Ελλάδα ενώ ή ηγέτες ευρωπαίκών χωρών και διεθνή Μ.Μ.Ε άρχισαν τις απειλές προκειμενου η χώρα να παρμείνει δέσμια  των μνημονίων  της τρόικας.Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  προειδοποίησε  την Ελλάδα ναμην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων λέγοντας  πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.
«Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις για να ευημερήσει η Ελλάδα στο ευρώ»λέει ο Μοσκοβισί

«Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ» ανέφερε  νωρίτερα, σε γραπτή δήλωσή του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γάλλου επιτρόπου έχει ως εξής: «Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Μέσα από αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και πάλι για το μέλλον της χώρας. Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Η ειδηση  για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα  προβάλλεται από όλα τα διεθνή και κυρίως ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε  με αιχμές και έμμεσες απειλές   το  ενδεχόμενο η νεα κυβέρνηση  που θα εκλεγεί να επιχειρήσει να αποδεσμευτεί  από τον ασφυκτικό κλοιό που την έρριξαν οι διεθνείς δανειστές και το αμαρτωλό ΔΝΤ .