Το ΑΚΕΛ ζητά την έκθεση των Εμπειρογνωμόνων για την αγορά υπηρεσιών στην Εκπαίδευση

Το ΑΚΕΛ  αναφέρεται στην παράνομη και απαράδεκτη όπως τη χαρακτηρίζει «αγορά υπηρσιών στην Εκπαίδευση και καλεί τον Υπουργό Παδείας να δώσει λύσεις.Την ίδια ώρα ζητά να δημοσιοποιηθεί η Εκθεση των Εμπειρογνωμόνων  για το θέμα.Unknown

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδης σε δήλωση του αναφέρει:

«Η Έκθεση των εμπειρογνωμόνων που είχε ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας για τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα άλλα απογευματινά και βραδινά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας έχει εδώ και αρκετές εβδομάδες παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας.
Τώρα είναι η ώρα για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα απογευματινά και βραδινά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού από το 2013 μετέτρεψε όλους τους εκπαιδευτικούς – εργαζόμενους που εργάζονται σ΄ αυτά τα προγράμματα σε «αυτοεργοδοτούμενους» με «αγορά υπηρεσιών».
Αυτή η ενέργεια είναι έκδηλα παράνομη και απαράδεχτη. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των προγραμμάτων και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, νεαρότερων κυρίως ηλικιών να θυματοποιηθούν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι καταβάλλουν από μόνοι τους κοινωνικές ασφαλίσεις ενώ δεν έχουν οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα.  Το μέσο μηνιαίο εισόδημα για τους περισσότερους είναι της τάξης των 500 ευρώ. Η αγορά υπηρεσιών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας για τα προγράμματα αυτά όπως αυτά έχουν καταγραφεί και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.
Ο Υπουργός Παιδείας μπορεί και πρέπει να δώσει επιτέλους λύση. Η βάση πάνω στην οποία πρέπει να λυθεί το ζήτημα είναι η κατάργηση της παράνομης και απαράδεχτης εργοδότησης με τη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών». Πρακτικά, το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με την αξιοποίηση ενός οργανισμού όπως ήταν το ΙΔΑΒΕΠ.
Είμαστε στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας για να συμβάλουμε με εισηγήσεις και απόψεις.»