Η Κ. Ε. του ΔΗΚΟ επικύρωσε το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών

 


Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος επικύρωσε σήμερα Παρασκευή σε συνεδρίασή της το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Υποψήφιοι του κόμματος είναι οι Άριστος Βασιλειάδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Κατερίνα Χριστοφίδου.images

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι η Κύπρος, όπως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία περίοδο όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται από επικίνδυνες πιέσεις, από πολιτικά κινήματα που θρέφονται από τη ξενοφοβία τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, από την οικονομική εξαθλίωση η οποία δυστυχώς συνεχίζει να κατασπαράζει συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, από την οικονομική ανισότητα που όλο και περισσότερο διαμορφώνει μία διαφορετική πραγματικότητα διαχωρίζοντας του λαούς της Ευρώπης σε ‘‘λαούς του Βορρά’’ και ‘‘λαούς του Νότου’’ και φυσικά από διασπαστικά κινήματα όπως το Brexit και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και χωρίς συμφωνία», σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να καθορίζει τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχει το στόχο, η Κύπρος να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

«Οφείλουμε, μέσω της παρουσίας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επηρεάζουμε τις αποφάσεις και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Να διεκδικήσουμε μία πιο δίκαιη και μια πιο περιεκτική Ευρώπη. Να συν-διαμορφώσουμε μια προοδευτική ευρωπαϊκή κοινωνία» είπε. «Διεκδικούμε μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρέτισε ιδιαίτερα το γεγονός πως σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, το Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει και τη συνεργασία της Αλληλεγγύης, με την οποία, όπως ανέφερε, τους ενώνουν κοινά οράματα, αρχές και ιδανικά, συνεχίζοντας τη συνεργασία που άρχισε στις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Παράλληλα εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες μας, πραγματικά κοσμούν το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος. Μας τιμούν με τη συμμετοχή τους. Είναι με μεγάλη χαρά που παρουσιάζω σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή τους υποψήφιους και τις υποψήφιες μας στις ευρωεκλογές του 2019. Τον Άριστο Βασιλειάδη, την Ελένη Θεοχάρους, τον Ζαχαρία Κουλία, τον Κώστα Μαυρίδη, τον Μαρίνο Μουσιούττα, την Κατερίνα Χριστοφίδου. Είναι όλοι τους διατεθειμένοι να δώσουν ένα όμορφο αλλά δύσκολο εκλογικό αγώνα και γι’ αυτό όλοι εμείς οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε και να τους στηρίξουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.