Διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή για τις καταγγελίες στο δικαστικό σώμα

 

Απέναντι από την Βουλή έχει συγκεντρωθεί μία ομάδα πολιτών η οποία στέλνει με πανό μηνύματα στην Επιτροπή GRECO με την οποία συναντάται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.imagew.aspx

Ακόμη μια ομάδα των Κίτρινων Γιλέκων Κύπρου έχει συγκεντρωθεί έξω από την αρχή της περιφραγμένης από την Αστυνομία λεωφόρου Νεχρού.

Στα πανό αναγράφεται στην αγγλική γλώσσα «Greco λυπόμαστε που κάνατε τόσο δρόμο για να καθαρίσετε το χάλι τους» (Greco we are sorry you came all this way to clean their mess) και «Ιστορία επιτυχίας = Ιστορία τρόμου» (Success story = Horror story) και στην ελληνική γλώσσα «Άχρηστοι των αχρήστων» και «Φέρτε τα κλεμμένα πίσω».

Η παρουσία μελών της Αστυνομίας είναι εμφανής στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών που συνήλθε στις 10.30 το πρωί συνεχίζει τη  συζήτηση του θέματος με τίτλο «Οι καταγγελίες για διαπλοκή και οικογενειοκρατία στην κυπριακή δικαιοσύνη» στην παρουσία του κλιμακίου της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO).

H συζήτηση του θέματος άρχισε στις 23 Ιανουαρίου σε συνεδρία της Επιτροπής στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Εισαγγελέα, του Προέδρου και Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην αντιπροσωπεία της GRECO θα συμμετέχουν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO Τζιανλούκα Εσποζίτο και ο Πρόεδρος της GRECO Μάριν Μάρτσελα καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί.

Η GRECO βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του 4ου γύρου αξιολόγησης με αφορμή τις καταγγελίες αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο.