O κόσμος έχασε την ικανότητα να εκπλήσσεται!

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

 

????????????????????????????????????

Τίποτα πλέον δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Ολα ισοπεδώνονται με μια πρωτοφανή ταχύτητα και σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να προλάβεις να καταλάβεις   αν τα πάνω είναι τα κάτω και τα κάτω πάνω.

Ο κόσμος έχασε  την ικανότητα του να εκπλήσσεται . Του  την αφαίρεσαν οι πολιτικοί με την πολιτική τους αγυρτεία, τις πολιτικές μεταμφιέσεις  και τις μεταλλάξεις τους.Οταν εμφανίζονται αριστεροί, αντιϊμπεριαλιστές, προασπιστές των λαϊκών συμφερόντων  και στο τέλος αποδεικνύονται   χειρότεροι από τους δεξιούς, και τους χειραγωγούμενους των ξένων δυνάμεων, τι άλλο απομένει;

Η διαδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα –ΑΝΕΛ στην Ελλαδα-που οδεύει προς το τέλος της -είναι μια τοιχογραφία αντιθέσεων,αντιπερισπασμών και αντιλαϊκών προσεγγίσεων.Ενα κατασκεύασμα που εκ των υστέρων διαπιστώνεται  πως ήταν μια εξωμήτριος πολιτική γέννα προκειμένου να «σαγινεύσει», να  παγιδεύσει και να καθυποτάξει τις λαϊκές μάζες που πίστεψαν πως «η πρώτη φορά Αριστερά» θα έφερνε την πολυπόθητη αλλαγή και απαλλαγή από τις ξένες επιβουλές και επιβολές στην καθημαγμένη Ελλάδα.Μια Ελλάδα  που για εβδομήντα τόσες δεκαετίες είναι δεμένη χειροπόδαρα σε ξένα κέντρα αποφάσεων και έχει υποφέρει τα πάνδεινα από αμερικανόδουλες κυβερνήσεις , δικτάτορες, μειοδοσίες , πραξικοπήματα και χαμένες πατρίδες.

Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια της κακόχρονης Τρόϊκας μετεξελίχθηκαν σε υμνητές της. Μεταλλάχθηκαν σε  υπερασπιστές  της Μέρκελ και του υβριστή των Ελλήνων Σόιμπλε.Αυτοί που δεν θα δέχονται ούτε μύγα στο σπαθί τους κατά των συμφερόντων του Ελληνικού λαού χρησιμοποιούν σήμερα δακρυγόνα και χημικά για να διαλύσουν τον ξεσηκωμό και την οργή του εναντίον μιας ιμπεριαλιστικής συμπαιγνίας που φέρει  την ονομασία Συμφωνία των Πρεσπών.Μια δράκα σλαβόφωνων που συνομιλούν και συνεννοούνται αναμεταξύ τους  εις άπταιστον Βουλγαρικήν διάλεκτον με αλυτρωτικά συνθήματα και βλέψεις, θα ανακηρυχθούν σε μακεδόνες με τους ψήφους μιας Βουλής που πλέον δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό. Με αυτήν την ιδιότητα και «εθνικήν» καταγωγή οι ψευδομακεδόνες θα εισέλθουν μετα βαίων και κλάδων εις την αιμοσταγή βορειοτλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ  και με τα τσαρούχια μιας διεφθαρμένης πολιτικής  σε μέλος της ωραίας και «καλοκάγαθης» οικογένειας της Ε.Ε.Τι και αν δεν εκπληρούν κανέναν από τους «πολιτικούς» ή «οικονομικούς όρους» της Ενωμένης Ευρωπης…

Η φωνή του λαού ακούγεται μόνο στους δρόμους και στις πλατείες αλλά η δήθεν Αριστερά κωφεύει στο    αίτημα του για δημοψηφισμα οπου θα φανει η γύμνια της κυβέρνησης και όσων βρίσκονται πίσω από την επιβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατα τις συζητήσεις  των τελευταίων ημερών για την επαίσχυντη αυτή συμφωνία-συμπαιγνία, ακούστηκαν πολλά κακόηχα και εξωφρενικά  προκειμένου να τονιστεί η αναγκαιότητα της επικύρωσης της από την Βουλή των Ελλήνων.

Η γνωστή και στην Κύπρο πρώην καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , κα Σία Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε  τη συμφωνία των Πρεσπών ως «αντιϊμπεριαλιστική συμφωνία»  που θα συμβάλει στην πρόοδο και την ευημερία των δύο γειτονικών λαών.

Δεν είναι τυχαίο .Η ίδια κυρία είχε εκθειάσει   το 2004 το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν χαρακτηρίζοντας το την μοναδική  λύση για το κυπριακό. Είναι η ίδια που πριν μερικά χρόνια (πριν ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ)  σε ταβέρνα στην  εντός των τειχών Λευκωσίας κατηγορούσε   την τέως Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και το κόμμα της ως αναχρονιστές που δεν μπορούν να συμβαδίσουν στην σύγχρονη εποχή.

Σήμερα αυτοί οι «σύγχρονοι Αριστεροί» έχουν μετατραπεί σε νεροκουβαλητές της στρατιωτικής πολιτικής των ΗΠΑ του κάθε Τραμπ, Πομπέο και Μπόλτον.

Είναι οι ίδιοι που θεωρούν «πρόοδο» να υποστηρίξουν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για τα Βαλκάνια και «πατριωτικό χρέος» την κοπτοσυρραφή ψήφων από άλλα κόμματα προκειμένου να περάσει με πλειοψηφία από τη Βουλή η εν λόγω συμφωνία.

Οσοι διαφωνούν μαζί τους είναι φασίστες, τραμπούκοι και εθνικιστές. Δηλαδή το 80% του Ελληνικού λαού που δημοκρατικά διεκδικεί να έχει λόγο σε ένα μείζον θέμα που  αφορά την χώρα του,  είναι εχθροί του  ίδιου του εαυτού του.Εχθροί της δημοκρατίας, αυτοί που ανησυχούν από τις προειδοποιητικές απειλές του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς πως αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία θα ακολουθήσουν  πολλά επικίνδυνα σενάρια…

Ο Μάθιου Νίμιτς λοιπόν ο αμερικανός που έβαλε την σφραγίδα  του σε πολλές συμφωνίες για τον πολυτεμαχισμό των Βαλκανίων μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό τους εμφανίζεται ως προστάτης των Ελλήνων που γνοιαζεται για το καλό του.

Ακόμα και αν η συμφωνία των Πρεσπών επικυρωθεί, το σίγουρο είναι πως   στη συνείδηση του Ελληνικού λαού  θα είναι άκυρη και καταδισμένη.Η επικύρωση της εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για τις προοδευτικές δυνάμεις.Για τους ανθρώπους που σκέφτονται ακόμα σωστά και η έννοια της δημοκρατίας έχει ακόμα την βαρύτητα της λαϊκής κυριαρχίας που είναι η καθοριστική και αμετάκλητη βούληση των πολλών.

Η μεταλλαγμένη  Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ –Τσίπρα δεν θα έχει δυστυχώς μόνο το κρίμα στο λαιμό της για την επικύρωση μιας συμφωνίας που σχεδιάστηκε σε ξένα κέντρα αποφάσεων, αλλά θα επιτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς που θα κεφαλαιοποίηση τον ψευδοπατριωτισμό της   στην κάλπη. Σε μια ακροδεξιά επικίνδυνη που ενώ  η ίδια ασπάζεται τον ναζισμό θα πουλάει δεξιά και αριστερά ψευδοπατριωσμό.Και  την κατάλληλη στιγμή θα χρησιμοποιηθεί ως σφήνα για να περάσουν από τις Κερκόπορτες άλλα υποχθόνια σχέδια κατά της Ελλάδας.

Το ποιά θα είναι η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα κανέναν δεν ενδιαφέρει πέραν από κάποιες μάζες που παραμένουν εγκλωβισμένες στα ψευδεπίγραφα. Το τραγικότερον είναι πως η ιστορία θα καταγράψει στα κατάστιχα μια μειοδοσία και θα την φορτώσει σε μια  Αριστερά που ποτέ δεν υπήρξε Αριστερά. Και τους πρωταγωνιστές της ως υπάκουα φερέφωνα των ξένων.

Βίοι παράλληλοι;

Στα καθ’ ημάς το τοπίο είναι εξίσου καταθλιπτικό.

Το ξεκατίνιασμα λειτουργών της δκαιοσύνης που παρακολουθήσαμε στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη.O κατα πολλούς και διάφορους τελευταίος πυλώνας της δημοκρατίας, που θα πρέπει να προστατευθεί με μεταρρυθμίσεις δυστυχώς πάσχει.Οπως πάσχουν όλοι οι θεσμοί του κράτους μας.Η δικαιοσύνη  έκλεινε τα μάτια ερμητικά όταν η οικονομική κρίση σάρωνε όλα τα στρώματα του λαού και άφηνε αλώβητους και περιχαρείς μόνο όσους κατάφεραν να στείλουν στο εξωτερικό τα εκατομμύρια των καταθέσεων τους.Σήμερα είναι ανάμεσα σε αυτούς που κουνούν το δάκτυλο απειλητικά και μας λεν πως θα σώσουν την κατάσταση με τροπολογίες και αλλαγές.

Οι διεργασίες στα κόμματα συνεχίζονται για τον καταρτισμό των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές .

Το ΑΚΕΛ επέλεξε να τοποθετήσει στην εξάδα των υποψηφίων του τον γνωστόν Τ/κ ακαδημαϊκό Νιαζί Κιζίλγιουρέκ.Εναν δεξιό που επειδή υποστήριξε την υποψηφιότητα Μαλά στις προεδρικές εκλογές κρίθηκε άξιος να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή και στη λεγόμενη ομάδα της Αριστεράς που κάθε άλλο παρά Αριστερά είναι.

Το ΑΚΕΛ θα μπορούσε να κέρδιζε το στοίχημα αν κοσμούσε το ψηφοδέλτιο του με Τουρκοκύπριους πατριώτες προοδευτικούς όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος ως γνήσιος Κύπριος στρέφει συνεχώς τα πυρά του εναντίον της κατοχικής Τουρκίας και δεν λυγίζει ούτε με τις  απειλές ούτε με τις αγωγές του Τούρκου δικτάτορα Ερντογάν. Το ΑΚΕΛ φαίνεται να μην χρειάζεται πατριώτες της στόφας και της εμβέλειας του Σενέρ.Αλλωστε κάποιοι τον αποκάλεσαν «χρήσιμο ηλίθιο» και δεν ντράπηκαν τα μούτρα τους όταν καθημερινά αυτός ο άνθρωπος με χιλιάδες άλλους προοδευτικούς Τ/κ δίνουν τον δικό τους αγώνα  για μια Κύπρο ενωμένη χωρίς την παρουσία και τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Βίοι παάλληλοι με τις  «Αριστερές» προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ;