Κατεχόμενη Κερύνεια: Σφετεριστές μαλλώνουν «για ξένον αχυρώνα » (το ξενοδοχείο Ντομ)

Για το ιστορικό ξενοδοχείο Ντομ που ειναι ιδιοκτησία όπως είναι γνωστό της οικογένειας Κατσελλή ,στην κατεχόμενη Κερύνεια τσακώνονται η Συνδικαλιστική πλατφόρμα και Κόμμα Εθνικής Ενότητας διεκδικώντας  την διαχείριση του .Σήμερα πραγματοποίησαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο ίδιο μεν σημείο, έξω από το ξενοδοχείο , με αντίθετο όμως αίτημα.Unknown-3

Η συνδικαλιστική πλατφόρμα αξίωσε ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης του ξενοδοχείου στους υφιστάμενους διαχειριστές που είναι η συντεχνία των Τ/κ ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι εκεί εργαζόμενοι των οποίων ωστόσο το συμβόλαιο έληξε τον περασμένο Μάη χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα σε γραπτή ανακοίνωση που διαβάστηκε κατά τη διαμαρτυρία τονίστηκε ότι το ξενοδοχείο Ντομ ανήκει σε όλους τους Κυπρίους και πρέπει να το διαχειρίζονται αυτοί που εργάζονται εκεί.

Αναφέρθηκε ότι το ΕΦΚΑΒ λειτουργεί υπό την ομπρέλα της «πρωθυπουργίας» και ως εκ τούτου αποδόθηκαν ευθύνες στον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν για το γεγονός ότι εδώ και οκτώ μήνες δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο διαχείρισης του ξενοδοχείου, ως έχει.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κάλεσαν τον «πρωθυπουργό» όπως προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων του ξενοδοχείου Ντομ, Μπαϊράκ Καραμάν, δήλωσε ότι η στήριξη της συνδικαλιστικής πλατφόρμας είναι πολύ σημαντική και πρόσθεσε ότι και ο εγγονός του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου είναι επίσης ευχαριστημένος που οι εργαζόμενοι ασκούν τις κύριες λειτουργίες της ξενοδοχειακής μονάδας.

Εξάλλου, και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο της οικογένειας Κατσελλή στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Ο αρχηγός του κόμματος, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι έληξε εδώ και πολλούς μήνες το συμβόλαιο των όσων διαχειρίζονται το ξενοδοχείο χαρακτηρίζοντας «εισβολείς» τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους άλλους εργαζόμενους που συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί.

Απαίτησε όπως προκηρυχθούν προσφορές για τη διαχείριση του ξενοδοχείου και όχι απλά να γίνει ανανέωση του συμβολαίου.

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία   «δύο γαϊδάροι μάλλωναν για  ξένον αχυρώνα .