Του έκλεισε ραντεβού και τον λήστεψε..

Yπόθεση απαγωγής και ληστείας σε βάρος 30χρονου δικηγόρου εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι αλλοδαπός πελάτης του οποίου γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα μετά από προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να του δώσει νομικές συμβουλές τον έδεσε σε σκάλα πολυκατοικίας στην Κισσόνεργα με καλώδιο και ακολούθως αφού του επιτέθηκε τον κτύπησε του απέσπασε την πιστωτική του κάρτα, το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι του, αλλά και το κλειδί του οχήματος του.ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 20:30 χθες βράδυ επισκέφτηκε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου 30χρονος δικηγόρος Κυπριακής καταγωγής χτυπημένος λέγοντας στον επί καθήκοντι ιατρό πως είχε πέσει θύμα ληστείας από αλλοδαπό.

Στο Νοσοκομείο μετέβησαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου .

Ακολούθως σε κατάθεση του ο 30χρονος ανέφερε πως πριν από καιρό γνώρισε τον αλλοδαπό ο οποίος τον επισκέφτηκε για να του ζητήσει νομικές συμβουλές . Στις 18:00 χθες όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία κανόνισε συνάντηση μαζί του προκειμένου να του αναθέσει κάποια υπόθεση. Το ραντεβού καθορίστηκε σε διαμέρισμα στην Κισσόνεργα.

Ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου, δέχτηκε βγαίνοντας στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας από τον ανελκυστήρα χτύπημα στο κεφάλι με πέτρα.

Ακολούθως ο δράστης φαίνεται να έδεσε τον 30χρονο δικηγόρο στην σκάλα με ηλεκτρικό καλώδιο, τον λήστεψε αποσπώντας του την πιστωτική του κάρτα , το πορτοφόλι του με 40 ευρώ που είχε μέσα , ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού ο αλλοδαπός κατάφερε να αποσπάσει από τον δικηγόρο – όπως ο ίδιος ανέφερε στην Αστυνομία τον κωδικό της πιστωτικής του κάρτας.

Ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή , αλλά όταν διαπίστωσε πως ο κωδικός που του έδωσε ήταν λανθασμένος επέστρεψε στην σκηνή και αφού κτύπησε τον 30χρονο ανάγκασε τον δικηγόρο να του δώσει τον σωστό κωδικό, χωρίς να γνωρίζει μέχρι στιγμής ο κάτοχος της κάρτας πόσα χρήματα κατάφερε να αποσπάσει από ταμειακές μηχανές.

Ο 30χρονος δικηγόρος κατάφερε να ξεδεθεί και να διαφύγει ενώ στην συνέχεια προσέτρεξε για βοήθεια σε κοντινή κατοικία όπου και ζήτησε την βοήθεια των ηλικιωμένων ιδιοκτητών της οι οποίοι τον μετέφεραν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου.

Το θύμα εξέτασαν επίσης οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νίκος Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό ο 30χρονος δικηγόρος φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι όπου του έγινε συρραφή καθώς και εκδορές σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου μετέβησαν στο μέρος. Η σκηνή αποκλείστηκε και τελεί υπό φρούρηση ενώ στην συνέχεια η Αστυνομία διενήργησε εξετάσεις και παρέλαβε διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη.

Το όχημα του δικηγόρου εντοπίστηκε σε περιοχή της Κισσόνεργας ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός.

Ο 30χρονος δίδοντας την περιγραφή του δράστη στην Αστυνομία ανέφερε ότι αυτός είναι 30- 35 ετών περίπου κανονικής σωματικής διάπλασης και με καστανόξανθα κοντά μαλλιά.