Υπ. Εμπορίου: Θα προχωρήσουμε στη βάση των υποδείξεων του Γ.Εισαγγελέα για το χαλλούμι

Το Υπουργείο Εμπορίου θα προχωρήσει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα στο θέμα των ευθυνών για την υπόθεση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, σε γραπτή απάντησή του σε ερωτήματα του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη.imagew-1.aspx

Είπε επίσης ότι για αποφυγή παρόμοιων συμβάντων το Υπουργείο δημιούργησε Μονάδα Διαχείρισης των Εμπορικών Σημάτων κάτω από την άμεση εποπτεία του Γενικού Διευθυντή.

Ακόμα πραγματοποίησε επαφές με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής για επίσπευση εγκατάστασης διαχείρισης των εγγράφων του Αρχείου.Παράλληλα σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού Αρχείου για όλα τα θέματα για το χαλλούμι.

Ο Υπουργός σημειώνει επίσης ότι στις 17.5.2018, το Υπουργείο καταχώρησε νέα αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIPO) για εγγραφή νέου Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI”.

Επίσης στις 19.12.2018 το Υπουργείο καταχώρησε έφεση εναντίον της απόφασης του High Court of Justice, Business and Property Courts (Chancery Division) του Hνωμένου Bασιλείου, για απόρριψη της ένστασης που υπέβαλε το ΥΕΕΒ εναντίον της Απόφασης του UKIPO.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για παραλείψεις του Υπουργείου, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρει ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να διαβιβάσει άμεσα τις επιστολές του UKIPO στη Νομική Υπηρεσία, ούτως ώστε η Νομική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το Υπουργείο να ετοιμάσει και να υποβάλει στο UKIPO τα σχόλιά της για την υπεράσπιση της εγγραφής του εμπορικού σήματος, εντός των προθεσμιών που αναφέρονται στις πιο πάνω επιστολές του UKIPO. Το Υπουργείο, αναφέρει, δεν διαβίβασε τις πιο πάνω επιστολές στη Νομική Υπηρεσία εντός των χρονικών προθεσμιών, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν οδηγίες και ότι επρόκειτο για απλή προώθηση επιστολών.

Όπως σημειώνειι, για το θέμα αυτό έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε και το πόρισμά της βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.