Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Αναμένονται συλλήψεις νέων προσώπων

Ο Μαληκκίδης έλυσε τη σιωπή του και «κάρφωσε» διάφορους

Έλυσε τελικά τη σιωπή του χθες βράδυ ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης που τελεί σε διαθεσιμότητα και έδωσε στους ανακριτές μακροσκελή κατάθεση .1cd54229ad01cc4c1617a86eea737830_L

Η κατάθεση του συνεχίστηκε και σήμερα, ενώ το περιεχόμενο της αξιολογείται και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να προχωρούν στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης και νέων προσώπων.

Χθες ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας παρουσιάστηκε η μαρτυρία που έλαβαν οι ανακριτές του υπό διερεύνηση σκανδάλου του ΣΑΠΑ από τον Χρίστο Δρακόπουλο, πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας ENVITEC αλλά και επιπρόσθετα όλο το ανακριτικό υλικό τόσο από την συμπληρωματική κατάθεση Βέργα καθώς και από άλλες ανεξάρτητες μαρτυρίες.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης Δρακόπουλου , μετά την άφιξη των δύο ανακριτών της υπόθεσης ΣΑΠΑ, από την Αθήνα και μετά τη συνάντηση τους με τον Έλληνα εργολάβο, εξετάστηκε με κάθε λεπτομέρεια και αξιολογήθηκε στο σύνολο της στη σύσκεψη της Νομικής Υπηρεσίας.

Οι ανακριτές εξασφάλισαν συμπληρωματική κατάθεση, σε σχέση με τις καινούργιες μαρτυρίες που προέκυψαν και κάνουν λόγο για μίζες, οι οποίες δίνονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Από την αξιολόγηση δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πορεία των ερευνών.

Αύριο Κυριακή εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Πρόκειται για τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, το Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαληκκίδη, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, και τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο δικαστήριο για υπόπτους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στο εξωτερικό για καταθέσεις τόσο του Σάββα Βέργα όσο και άλλων υπόπτων.