Ο Κλούνεϊ κατηγόρησε το Χόλιγουντ επειδή υπέκυψε στους χάκερ

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κατηγόρησε την Παρασκευή σημαντικούς παράγοντες του Χόλιγουντ επειδή, όπως ισχυρίζεται, δεν υποστήριξαν τη Sony Pictures Entertainment μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από χάκερς σχετικά με την σατιρική κωμωδία The Interview, η οποία ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου.George_Clooney

Υπόθεση της ταινίας είναι η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. Η Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αναβάλει την προγραμματισμένη διάθεση της ταινίας στο κοινό μετά την άρνηση πολλών κινηματογράφων να προβάλουν το εν λόγω έργο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Κλούνεϊ στην ιστοσελίδα Deadline.com, δήλωσε ότι κανείς δεν δέχτηκε να υπογράψει ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε ο ίδιος και ο ατζέντης του για την προβολή της ταινίας.

Ο ίδιος επέκρινε επίσης τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν συνέδεσαν την κυβερνοεπίθεση με τη Βόρεια Κορέα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Παρασκευή τη χώρα ότι βρίσκεται πίσω από την καταστροφική κυβερνοεπίθεση, χαρακτηρίζοντάς τη ως απαράδεκτη πράξη εκφοβισμού. “Μιλάμε για μια πραγματική χώρα η οποία αποφασίζει σχετικά με το τι μπορούμε να δούμε. Κάτι τέτοιο επηρεάζει κάθε κομμάτι της βιομηχανίας. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να δούμε κάτι επειδή το επιβάλει ο Κιμ Γιονγκ-ουν”, δήλωσε ο ηθοποιός. “Οφείλουμε να σταθούμε ενάντια σε αυτό. Δεν πρόκειται μόνο για τη Sony, αλλά για όλους μας. Οι ταινίες που δημιουργούμε έχουν τολμηρό περιεχόμενο και δεν θέλω να υπάρχουν ταινίες μόνο με υπερήρωες. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτές τις ταινίες, ωστόσο είναι καλό να έχουν την επιλογή οι άνθρωποι να δουν και κάτι διαφορετικό”, δήλωσε ο Κλούνεϊ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.George Clooney and Amal Alamuddin Wedding

Oι χάκερ που εξαπέλυσαν μία κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony Pictures εξήραν την απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει την προβολή της ταινίας The Interview και γνωστοποίησαν ότι τα στοιχεία που υπέκλεψαν θα είναι ασφαλή, εφόσον η εταιρεία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών συνεχίσει να συμμορφώνεται, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN σήμερα.

“Είναι πολύ σώφρον που πήρατε την απόφαση να ματαιώσετε την προβολή της ταινίας The Interview” επισημαίνεται στο μήνυμα, σύμφωνα με το CNN. “Εγγυώμαστε την ασφάλεια των δεδομένων σας εκτός και αν προκαλέσετε πρόσθετα προβλήματα”, τονίζεται.