Bρέθηκαν πατημασιές δεινοσαύρων 100 εκατ.ετών

Σπουδαία ανακάλυψη παλαιοντολόγων στην Βρετανία

 

1655740

Οι πατημασιές που βρέθηκαν στο Σάσεξ της Βρετανίας, προέρχονται από τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων.

Στο ανατολικό Σάσεξ,της Βρετανίας  βρέθηκαν πολύ καλά διατηρημένες δεκάδες πατημασιές δεινοσαρων ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών. Οι πατημασιές προέρχονται από τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Καλοδιατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατ. ετών που βρέθηκαν στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας
1655682

Καλοδιατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατ. ετών που βρέθηκαν στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας

Συνολικά ανακαλύφθηκαν 85 απολιθώματα  από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο. Ήρθαν στο φως μετά από κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων λόγω κακοκαιρίας, σε απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς.

1655798

Πλαγιά στην οποία βρέθηκαν καλοδιατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας

Οι πατημασιές δεν έχουν το ίδιο μέγεθος. Έχουν μήκος από δύο έως και πάνω από 60 εκατοστά και είναι πολύ καλά διατηρημένες. Βρέθηκαν επίσης, απολιθώματα από φυτά και ζώα.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Άντονι Σιλίτο και η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας — παλαιοκλιματολογίας — παλαιοοικολογίας «Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology».