Λεμεσός:Νέες συλλήψεις για την υπόθεση εμπορίας προσώπων

 

 Χειροπέδες σε δυο γυναίκες από Ρουμανία και Ουκρανία, ηλικίας 30 και 50 ετών, αντίστοιχα, πέρασαν σήμερα οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο της διερευνώμενης υπόθεσης εμπορίας ενηλίκων προσώπων, διατήρησης οίκου ανοχής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, έγιναν έρευνες σε 14 διαμερίσματα, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην επαρχία Λεμεσού και συνελήφθηκαν τρία πρόσωπα, ένας 52χρονος και ένας 60χρονος από την Ελλάδα και μια 36χρονη Μολδαβή.

Από τις έρευνες παραλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, ως τεκμήρια, χρηματικό ποσό 1,640 ευρώ, μεγάλος αριθμός προφυλακτικών και κινητών τηλεφώνων, τέσσερα γραμμάρια κάνναβης και πιστωτικές κάρτες.

Επίσης εντοπίστηκαν τέσσερις γυναίκες που κρίθηκαν ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, ενώ μια 31χρονη συνελήφθη για παράνομη παραμονή της στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δυο γυναίκες που συνελήφθηκαν σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους, ενώ αύριο αναμένεται να ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης και των τριών πρώτων συλληφθέντων.