Κινημα Αλληλεγγύη:Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών δρα στην Κύπρο

Προειδοποιεί για τις ανεξέλεγκτες ροές και καλεί τους αρμοδίους να εντείνουν τους ελέγχους

 

Τον κωδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών στην Κύπρο κρούει το κίνημα Αλληλεγγύη ενω καταγγέλλει δράση κυκλώματος διακινητών που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και παραλαμβάνουν τους ανθρώπους αυτούς με το αζημίωτο.images

Στην ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη αναφέρει:

«Πλοιάρια με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες φθάνουν στην Κύπρο ανεξέλεγκτα.  Το Κίνημα Αλληλεγγύη κατέχει στοιχεία ότι δεκάδες πρόσφυγες, φυγάδες, μετανάστες αγνώστου ταυτότητας, φθάνουν καθημερινά στην Κύπρο, αποβιβάζονται στις ακτές και κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρόκειται για δράση κυκλώματος διακινητών που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και παραλαμβάνουν τους ανθρώπους αυτούς με το αζημίωτο.
Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενώ γνωρίζει για τις αφίξεις αυτές, δεν δίνει στοιχεία στην δημοσιότητα.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τις καταγγελίες και να λάβουν μέτρα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου ευθύνεται για το κενό στην επιτήρηση της ακτογραμμής της Κύπρου και ιδιαίτερα των Ελεύθερων περιοχών. Να ελέγξουν επίσης τις ταυτότητες των αφικνουμένων.»