Σε δίωρη στάση εργασίας αύριο οι λιμενεργάτες Λεμεσού

 

Αντιδρούν ξανά οι λιμενεργάτες, στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέλθουν αύριο σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00, για την μη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης με τις διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού.imagew.aspx

Οι συντεχνίες των λιμενεργατών είχαν χθες συνάντηση με τις διαχειρίστριες εταιρείες καθώς και το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων,  στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας του Υπουργείου Μεταφορών για επίλυση των διαφορών.

Σύμφωνα με συντεχνιακές πηγές, δεν υπήρξε θετική κατάληξη κατά τη συζήτηση και σήμερα προγραμματιζόταν σχετική ενημέρωση των λιμενεργατών, οι οποίοι τελικά πραγματοποίησαν αυθόρμητη διαμαρτυρία, όπου αποφάσισαν να κατέλθουν αύριο σε δίωρη στάση εργασίας.

Εκπρόσωπος των λιμενεργατών ανέφερε στα ΜΜΕ πως, πέραν από την καθυστέρηση στη συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης με τους νέους διαχειριστές του λιμανιού της Λεμεσού, υπάρχουν αρκετά τεχνικά προβλήματα αλλά και εκκρεμότητες, όπως η κατοχύρωση εργασίας στο μόλο, στους λιμενεργάτες.

Αναφέρθηκε επίσης σε παραβιάσεις της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, ενώ έκανε λόγο για πλήρη άγνοια από πλευράς εργοδοτών και Υπουργείου Μεταφορών, στο να επιλυθούν τα προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των λιμενεργατών.

Οι λιμενεργάτες διαμηνύουν πως η δίωρη στάση εργασίας δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει εντάσεις και περαιτέρω προβλήματα, αλλά ν` αποτελέσει ένα μοχλό πίεσης για επίλυση των διαφορών, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα τους για συνέχιση του διαλόγου.