Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο σε Λευκωσία-Λεμεσό

Αναμένεται και σήμερα να συνεχισθούν έντανα καιρικά φαινόμενα 

Αποκαταστάθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τις πρωινές ώρες.imagew-2.aspx

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς , λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στο μεταξύ  από τα χαράματα και συγκεκριμένα από τις 2.22 το πρωί μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν   την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή οι περιοχές που επλήγησαν κυρίως είναι το κέντρο της πόλης, η περιοχή Φανερωμένης, το Καϊμακλί, η Αγλαντζιά, ο Στρόβολος, τα Λατσιά και το Δάλι.

Τα περιστατικά για τα οποία κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά, ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και διασώσεις ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένα εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σημείωσε ο κ. Κεττής.imagew-1.aspx

Επεσήμανε πως από τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, δεν φαίνεται να διέτρεξε άμεσο κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε ατόμου. Ο κ. Κεττής είπε πως για αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε προσωπικό που ήταν εκτός Υπηρεσίας και πως ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας από τις 4 το πρωί βρέθηκε στο Κεντρικό Σταθμό της Λευκωσίας για εποπτεία και συντονισμό.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό ανέφερε πως η Πυροσβεστική δέχθηκε από τις 1.19 το πρωί έξι συνολικά κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων σε Τραχώνι, Παρεκκλησιά και Αμαθούντα.

‘Όπως είπε, στην Παρεκκλησιά από την πτώση δέντρου αποκόπηκαν καλώδια και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού

Επίσης υπήρξε πτώση δέντρου στο ύψος του γεφυριού Διπόταμου εντός του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και για την αντιμετώπιση του περιστατικού αυτού ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ.

Ο κ. Κεττής υπογράμμισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή και σε συντονισμό με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, τα Δημόσια ‘Εργα και την Αστυνομία. Σημείωσε πως βρίσκονται επίσης σε επαφή με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για συνεχή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα.