Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας έξω από το Προεδρικό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από το Προεδρικό η Παγκύπρια Ομάδα Διαμαρτυρίας (ΠΟΔ) κατά της αδικίας και της ακρίβειας, η οποία παρέδωσε υπόμνημα σε εκπρόσωπο του Προεδρικού με τα αιτήματα της για να δοθεί imagew-1.aspxστον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν απλοί πολίτες, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων  Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, η ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Στο υπόμνημα της η ΠΟΔ ζητεί αξιοπρεπή διαβίωση όπως αυτή καθορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες και το Σύνταγμα, ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εφαρμογή του καταστατικού χάρτη για τα δικαιώματα των ασθενών, κρατική στήριξη και κατανόηση για ένα ανθρώπινο και κοινωνικό σωστό περιβάλλον, σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία – ενιαία εκπαίδευση και ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως των ατομικών τους χαρακτηριστικών σε όλους τους τομείς.

Ο δημιουργός και διαχειριστής της ΠΟΔ Κωνσταντίνος Ρωμανός είπε ότι η ομάδα δεν διαμαρτύρεται μόνο για τα υψηλά ενοίκια και για το δικαίωμα της στέγασης αλλά και για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον απλό πολίτη όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι αυξήσεις των καυσίμων, ο κατώτατος μισθός και η παιδεία.

Ο κ. Ρωμανός είπε ότι είναι απλοί πολίτες και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας και ζητούν τα ανθρώπινα συνταγματικά τους δικαιώματα και μια αξιοπρεπή ζωή».

«Είμαστε ταγμένοι ενάντια στην αδικία και ζητούμε οι κυβερνώντες να δουν ότι δεν είμαστε απλά αριθμοί αλλά άνθρωποι», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η ομάδα δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και πίσω της δεν κρύβεται κανένα πολιτικό κόμμα και πρόσθεσε ότι πολλοί προσπάθησαν να τους χρωματίσουν αλλά δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.

«Δηλώνουμε υπερκομματικοί και ακομμάτιστοι και κόμμα μας είναι μόνο η οικογένεια μας και η Κύπρος μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρωμανός είπε ότι είναι πατέρας παιδιού με αναπηρία και αυτό του έδωσε την δύναμη να δημιουργήσει την ομάδα, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μόνο στη σημερινή εκδήλωση.

Κληθείς να σχολιάσει λεκτική επίθεση κατά του κ. Περδίκη από μέλη της ομάδας, ο κ. Ρωμανός είπε ότι η ΠΟΔ ως δημοκρατική ομάδα κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και δεν είχε δικαίωμα να επιλέξει ποιοι θα έρθουν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ΠΟΔ ήθελε όσοι θα συμμετείχαν στην εκδήλωση να μην φέρουν διακριτικά κάποιου κόμματος γιατί ζούμε στην Κύπρο, όπως είπε, και ό,τι κάνεις σε εντάσσουν σε κάποιο κόμμα.