Ο λαός εμπιστεύεται αυτούς που του λένε   αλήθειες

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Η αλήθεια μπορεί να μην αρέσει.Να ειναι δυσκολοχώνευτη.Οταν όμως λέγεται χωρίς περιτυλίγματα και περιστροφές, ο λαός εμπιστεύεται αυτούς που του λενε κατάμουτρα τις αλήθειες.To εκτιμά, γιατί ξέρει τι τον περιμένει και προετοιμάζεται. Να βρίσκεται εν’ όπλοις, μάχιμος και όχι παροπλισμένος και αποκοιμησμένος  με τα νανουρίσματα και τα μεγάλα ψέματα

Τον λαό ιδιαίτερα τον καίει το κυπριακό και οι απειλητικές επιθέσεις  της Τουρκίας , οι ηγετες  της οποίας κατα γενική παραδοχή των πραγματικών Τ/κ -και όχι των κουβαλητών και των πλιατσικολόγων- ενδιαφέρονται για ολόκληρη την Κύπρο.Για το φυσικό πλούτο του νησιού. Τους Τ/κ τους έχουν γραμμένους στα άρβυλα τους και δεν δίνουν  δεκάρα αν λιμοκτονούν, καταπιέζονται ή υποφέρουν.Θέλουν να τους εξαφανίσουν , όπως αποδεικνύεται με τον συνεχιζόμενο εποικισμό. Αλλωστε το έχουν αποδείξει πολλές φορές και εσχάτως με συλλήψεις δήθεν υποστηρικτών της λεγόμενης FETO του Γκουλέν και με απόπειρες εκφοβισμού και λιντσαρίσματος των συντελεστών της τ/κ εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ η οποία μιλά με τη φωνή της Κύπρου και όχι της Τουρκίας. Αυτή την φωνή της Κύπρου φοβάται η Τουρκία.Αλλά μήπως την φοβούνται και κάποιοι δικοί μας;

Αρτι αφιχθείς από την Αγκυρα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ άρχισε τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας λές και αυτός ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του.Να ενισχυσει τα επιχειρήματα του εναντίον της δικής μας πλευράς ασκώντας πιέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών απ’ εκεί που τερματίστηκαν άδοξα στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας.

Αν οι προθέσεις του ήταν αγνές, όφειλε πριν τις δημοσιογραφικές διασκέψεις, τα κλωθωγυρίσματα  και τις πόζες στα τηλεοπτικά κανάλια, να ζητήσει αμέσως ακρόαση από τον Πρόεδρο και να τον ενημερωσει ποιά είναι αυτά τα πολλά και ενδιαφέροντα που άκουσε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πόσο διαφέρουν απ’ αυτά που ακούμε όλοι εμείς καθημερινά .

Μετα την ενημέρωση στον Πρόεδρο, ο Αντρος Κυπριανού όφειλε δημόσια να ενημερώσει και το λαό τι του είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και όχι να χαμογελά σαρδόνεια, να εύχεται και να ελπιζει, άκουσον -άκουσον -να διαρρεύσουν κάποια μέρα.

Αυτός πρέπει να ενημερώσει το λαό και όχι να περιμένει τις «διαρροές».

Τι σόι λαϊκοί ηγέτες είναι όταν κρύβουν τις αλήθειες από το λαό.Δεν είναι μήπως ο λαός ο οποίος  έγινε η σκάλα για να πατήσουν και ν’ ανέβουν  στα αξιώματα στα οποία βρίσκονται σήμερα; Επιλέγουν να συζητούν αναμεταξύ τους στα μουλωχτά και πίσω από τις κλειστές πόρτες τι επιδιώκει ο ένας ή άλλος γα τη λύση ΔΔΟ.Οσο   για το περιβόητο πλαίσιο Γκουτέρες που το θεωρούν ως θέσφατο   έχει ξεχειλώσει τόσο πολύ, που  ο καθένας το ερμηνεύει οπως θέλει. Ακόμα και ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ φαίνεται να το έχει ξεχάσει εφόσον και αυτός κάνει αναφορές για «νέες ιδέες».

Παλινδρομήσεις και επαναστροφές

Είναι γεγονός πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παλινδρομεί και έχει αλλάξει άρδην τις θέσεις του στο Κυπριακό.Από φανατικός οπαδός του σχεδίου Ανάν μεταμφιέζεται σε ένα μαχητικό  τσολιά που δεν θέλει λέει, η Τουρκία μέσω των Τ/κ να καθορίζει με τα βέτο τους την πολιτική του κράτους σε μείζονα ζητήματα .Συζητά, λέει μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, την οποία ωστόσο δεν εξηγεί στο λαό πως θα εφαρμοστεί και τι σημαίνει.Συνομοσπονδία  ή δύο κράτη ;

Αδικούν ωστόσο το Νίκο Αναστασιάδη όσοι τον κατηγορούν ότι έχει μεταπηδήσει στο στρατόπεδο των απορριπτικών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αυτός που είναι.Φιλοαμερικανός  και εύπιστος στις οδηγίες των αξιωματούχων της Αστερόεσσας, καθότι όπως λέει και ο Αβέρωφ «ανήκωμεν στην Δύσην» (!!!)

Οσοι αμφιβάλλουν ας ξαναδιαβάσουν τα αμερικανικά έγγραφα που έστελλαν προς την Ουάσιγκτον οι Αμερικανοί πρέσβεις στη Λευκωσία και τα οποία περιλαμβάνονται στα 250.000   απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο WIKILEAKS λίγο μετά την απόρριψη του σχεδίου  Ανάν αλλά και γενικοτερα  για τις υπόγειες διαδρομές προκειμένου το Κυπριακό να μην ξεφύγει από τον έλεγχο των Αμερικανοβρετανών .Είναι γνωστές  και έχουν δημοσιευθεί οι αναφορές αμερικανών πρέσβεων  για τον Αναστασιάδη ότι είναι «ένας δυναμικός ηγέτης» και ότι πρέπει να απαλλαγεί  από τα βαρίδια που κουβαλούσε λόγω της σθεναρής υποστήριξης του στο σχέδιο Ανάν. Τα «έμπα-έβγα» Αναστασιάδη Αβέρωφ στην Αμερικανική πρσβεία της Λευκωσιας πριν ανέλθει στην εξουσία ο πρώτος είναι γνωστά όπως και λεπτομέρειες των συνομιλιών τους.

Ποιές διαφορές παραμερίζουν ΑΚΕΛ –ΔΗΣΥ; 

Την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρέθηκε στην Εζεκία Παπαϊώννου,στα γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και συζήτησαν με τον Αντρο Κυπριανού τις εξελίξεις στο κυπριακό.Βγήκαν έξω και είπαν πως λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό  «παραμερίζουν  τις διαφορές τους και επικεντρώνονται στο Κυπριακό».

Δεν είπαν ωστόσο στο λαό, ποιές είναι αυτές οι κρίσιμες εξελίξεις.

Μήπως θα κάνει και τρίτη εισβολή η Τουρκία στην Κύπρο ή θα ανακηρύξει για δεύτερη φορά  το ψευδοκράτος ως ανεξάρτητο κρατίδιο;

 

Ο ΔΗΣΥ , το Προεδρικό και οι συνακόλουθοι τους είναι υπέρμαχοι της πολιτικής των ΗΠΑ.Σταδιακά αλλά σταθερά οδηγούν την Κύπρο σε ένα κράτος μη κράτος.Σε ένα υποτελές κράτος στο ΝΑΤΟϊκό άξονα.

Ο Αντρος Κυπριανού και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ δεν αντιδρούν στην ολοένα  και περισσότερο αμερικανοποίηση της Κύπρου. Δεν κτυπούν το χέρι στο τραπέζι και να καλέσουν τον λαό να επαγρυπνεί καθότι η διχοτομημένη Κύπρος μετατρέπεται σε μια αποικία των ΗΠΑ.

Ολες αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις με τους Ισραηλινούς , οι διθυραμικές δηλώσεις περι «ομπρέλας ασφάλειας» για την Κύπρο δεν μας είπαν σε τι αποσκοπούν.Να μετατρέψουν τις ελεύθερες περιοχές του νησιού σε Αμερικανικό προτεκτοράτο και το άλλο μισό να είναι υπό τον έλεγχο της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας και κατ’ επέκταση ένα άλλο προγεφύρωμα της βορειατλαντικής συμμαχίας;

Η εκχώρηση και άλλων κυριαρχικών δικαιωμάτων …

Δεν είδαμε κανέναν στην Κύπρο να αντιδρά κατά της πρότασης του Γάλλου προέδρου Μ. Μακρόν και  της απερχόμενης Γερμανίδας Καγκελαριου Α.Μέρκελ ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. πρέπει να εκχωρήσουν περισσότερα κυριαρχικά  δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή Γαλλία και Γερμανία ως ο ισχυρός άξονας να κάνουν κουμάντο στα υποτελή κρατίδια εκ των οποίων τα πλείστα βαρυγκομούν κάτω από τα αντιλαϊκά μνημόνια ή τις σφηκτοθηλιές του ΔΝΤ το οποίο ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ, τους Ρότσιλντ, τον Σόρος και όλο το κακό συναπάντημα των πολυεκατομμυριούχων του πλανήτη που εμφανίζονται με τον ήπιο χαρακτηρισμό ως  «ξένοι δανειστές».

Ο Αντρος Κυπριανού επιμένει να εκχωρηθούν ίσα δικαιώματα στους Τ/κ (συμφωνα με τα ψηφίσματα των Ην.Εθνών) και περισσότερες εξουσίες στην κεντρική ομόσπονδη κυβέρνηση.Δεν λέει όμως ποιές είναι αυτές οι εξουσίες .Δεν αγωνιά για μια ενδεχόμενη δυσλειτουργικότητα του κράτους στη βάση της Δ.Δ.Ο  απλά επιμένει να πάμε σε συνομιλίες και αν η Τουρκία δεν επιδείξει βούληση τότε να εκτεθεί. Μα για να εκθέσουμε την Τουρκία θα πάμε σε συνομιλίες ή για μια λύση λειτουργική που θα αντέξει σε βάθος χρόνου και δεν θα καταρρεύσει όπως οι δοτές συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου;

Φαίνεται πως ο Αντρος Κυπριανού δεν διάβασε ποτέ του Λένιν.Οπως και άλλοι αξιωματούχοι στο ΑΚΕΛ ή αν διάβασαν τα πέρασαν τροχάδην και συγκράτησαν  μόνο κάποιες ατάκες για να τις λεν στα συνέδρια ή στις ΚΟΒΑ. Γιατί αν διάβαζαν τα συγγράματα του για το εθνικό ζήτημα και το «Δικαίωμα των Εθνών για αυτοδιάθεση», όπου ο Λένιν γράφει  πως «σε καμιά μειοψηφία δεν πρέπει να εκχωρούνται υπερβολικά προνόμια» θα έκαναν δεύτερες σκέψεις για όσα λένε σήμερα.

Το ερώτημα παραμένει…

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει  για τη συμφωνία  ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.

Ποιές είναι αυτές οι διαφορές τους τις οποίες παραμερίζουν για να αναλώσουν τις δυνάμεις τους στο Κυπριακό;

Τα προβλήματα της κοινωνίας με τους φτωχούς τους ανυπόδητους και τους άστεγους; Τα προβλήματα της οικονομίας με τους τραπεζίτες να γίνονται πιο επιθετικοί και τις απειλές Χάρη Γεωργιάδη ότι αν διαφωνούν με το σχέδιο Εστία τότε θα υπάρχουν μαζικές εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας ;

Και πού τα βρίσκουν στο Κυπριακό; Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου μπροστάρη να κρατεί και να κορδώνει με  τη σημαία της Αστερόεσσας και τον Αντρο να τον ακολουθεί; Σε μια λύση του κυπριακού όπου θα έχει την σφραγίδα των ΗΠΑ;

Ο λαός να τους απαντήσει

 

Σε λίγους μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και όλες  οι κομματικές ηγεσίες χωρίς να το ομολογούν αγωνιούν για το μέλλον και τις καρέκλες τους. Μπήκαν σε μια κούρσα ανταγωνισμού με θεσεις μισόλογα , διακηρύξεις , συνθηματολογίες και γρίφους.

Ο λαός ως ο κυρίαρχος κριτής ας τους αξιολογήσει και να αναταποδώσει με το ίδιο νόμισμα σε αυτούς που του κρύβουν τις μεγάλες αλήθειες και τον θέλουν μόνο ουραγό και ψηφοσυλλέκτη για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους.