Οζερσάι: Οι Τ/Κ θα καθορίσουν την εξωτερική τους πολιτική μαζί με την Τουρκία


Η τ/κ πλευρά θα καθορίσει την εξωτερική της πολιτική μαζί με την Τουρκία,cache_726x510_Crop_medium_497049_249949_632018 που είναι ο σοβαρός της σύμμαχος και στρατηγικός της εταίρος, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Τουρκίας, την οποία ενημερώνει σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος Επιτροπής, Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι είναι σημαντικό να ακούσουν από τον Κουντρέτ Οζερσάι τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Οζερσάι είπε ότι αισθάνεται τιμή που βρίσκεται στην τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία εκπροσωπεί τη βούληση του τουρκικού λαού, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό που στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητείται το Κυπριακό και ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Υποστήριξε ότι η φωνή των Τ/κ “δυστυχώς δεν ακούγεται στις διεθνείς πλατφόρμες εξαιτίας της άδικης απομόνωσης, που έχει επιβληθεί στους Τ/κ”, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να φτάσουν τα μηνύματά τους και τα αιτήματά τους στη διεθνή κοινότητα μέσω των αντιπροσώπων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

“Εμείς ως ‘τδβκ’ μέχρι σήμερα πάντοτε εκφράσαμε την πολιτική μας βούληση για μια λύση κοιτάζοντας το μέλλον με ασφάλεια. Πάντοτε επεδείξαμε μια στάση υπέρ της ειρήνης”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι την περίοδο που ακολουθεί δεν θέλουν  να εγκλωβιστούν σε ένα φαύλο κύκλο με ιδέες που επαναλαμβάνονται και ότι θέλουν να κοιτάζουν το μέλλον με ασφάλεια. Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι την εξωτερική τους πολιτική θα την καθορίσουν με την Τουρκία, η οποία μέχρι σήμερα ήταν και θα είναι ο σοβαρός τους σύμμαχος και που είναι πάντοτε δίπλα τους ως στρατηγικός εταίρος.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.