Τσίπρας: «Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική»

Μετά τις «σεισμικές» αναταράξεις  στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε δηλώσεις του μετά την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά ανέφερε ότι «Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική»  στέλνοντας, όπως είπε, σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.

ÐÁÑÁÉÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÅÎ Í. ÊÏÔÆÉÁ / ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, με «πόνο καρδιάς» έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά, τον οποίο ευχαρίστησε για την «πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και τη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια».

«Η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών είναι και απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό, και την κυβέρνησή μου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η επιλογή του σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα, μετά και τις αναταράξεις στη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο πως στο εξής «δεν θα ανεχτώ καμιά διγλωσσία και προσωπική στρατηγική στην πολιτική της χώρας, η οποία θα διαταράξει την ομαλή πορεία στην έξοδο από την κρίση».

 Απευθυνόμενος δε προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καθώς, όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ενθάρρυνε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να προχωρήσει «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προς την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης.