Ελλάδα:Παραιτήθηκε ο Ν.Κοτζιάς-Ο Τσίπρας αναλαμβάνει και το ΥΠΕΞ

Δεκτή έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, imagew-3.aspxτην παραίτηση που υπέβαλε σήμερα  ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.Τον διαδέχεται στο ΥΠΕΞ   ο ίδιος ο Α.Τσίρπας,προκειμένου να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σε οτι αφορά την εφαρμογή από πλευράς Ελλάδος της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ως  αιτία της παραίτησης Κοτζιά φαίνεται  να είναι  μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο αλλά η πραγματική αιτία έρχεται μάλλον από τα Σκόπια όπου όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό να υπάρξει «μπλόκο» στην Συμφωνία των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο

Επισήμως βέβαια οι κύκλοι του ΥΠΕΞ διαρρέουν ότι ο Ν.Κοτζιάς παραιτείται επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν τον κάλυψε στην κόντρα του με το Π.Καμμένο αλλά είπε κιόλας ότι «Αυτό που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του.

 

Τον ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα, κατά τη διάρκεια των 3,5 χρόνων της θητείας του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προκειμένου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Κοτζιάς : Ο Πρωθυπουργός έκανε τις επιλογές του και εγώ έκανα τις δικές μου

Την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις», σημειώνει ο κ. Κοτζιάς στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «ο Πρωθυπουργός και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κοτζιάς σχολίασε ότι «είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».