Σε εδάφη της Ιορδανίας εκπαιδεύτηκαν από ΗΠΑ οι τρομοκράτες του ISIS/ISIL

maxites ISIS

Ιορδανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λιβάνου (ISIL) έχουν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην Ιορδανία.

“Οι Αμερικανικές δυνάμεις εκπαίδευαν τους νεοσύλλεκτους της ISIL σε μια μυστική στρατιωτική βάση στην Ιορδανία το 2012,” ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων Ilaf ως δηλώσεις Ιορδανών αξιωματούχων .

Οι Ιορδανοί αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι όλοι οι μαχητές του ISIL που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν εναντίον της Συρίας έχουν περάσει από ελέγχους για το ιστορικό τους για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν σχέσεις με ριζοσπαστικές ομάδες της Αλ-Κάιντα.

_8Τον Φεβρουάριο του 2012, η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα World.net είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Ιορδανία είχαν συνεργαστεί μεταξύ τους για να διαχειριστούν ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη Al-Safavi σε μια έρημο στη Βόρεια Ιορδανία για την εκπαίδευση των μαχητών που ετοιμάζονταν να πολεμήσουν στη Συρία.

Τον Μάρτιο η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βρετανία παρείχαν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε σύριους αντάρτες στη Συρία.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούνιο ο αρχηγός  των Ιρανικών Ενόπλων κατηγόρησε τον Ισραήλ  ότι δημιουργησε τον ISIS. O Iρανός στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί  είχεκαταγγείλει  πως  «το ISIS είναι εφεύρεση του Ισραήλ για να απομακρυνθούν οι επαναστατικές δυνάμεις από τα ισραηλινά σύνορα.'”Το ISIS , ανέφερε, είναι μία καλυμένη επιχείρηση του Ισραήλ με σκοπό την απομάκρυνση των επαναστατικών δυνάμεων από τα ισραηλινά σύνορα και τη δημιουργία ενός περιθωρίου ασφαλείας για τους Σιωνιστές. Και τα Σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης παραδεχτεί το γεγονός αυτό” , δήλωσε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Fars .Επίσης την ίδια περίοδο ο διοικητής της δύναμης του Ιράν στην Basij , Ταξίαρχος Mohammed Reza Naqdi, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του ISIS είναι μέρος ενός νέου αμερικανικού σχεδίου.

” Το σκηνικό που έχουν δημιουργήσει στο Ιράκ είναι αποτέλεσμα των παρασκηνιακών προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιχειρούν να σπείρουν τη διχόνοια και είναι σίγουρα ο κύριος εγκέφαλος αυτών των γεγονότων ” , δήλωσε ο Naqdi στο Fars.

Ο Naqdi απέδωσει τις προσπάθειες αυτές στην επιθυμία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για το πετρέλαιο του Ιράκ.

“Αυτοί οι κάφροι (φονταμενταλιστικά ρεύματα] που παρουσιάζουν τους σιίτες ως άπιστους,” που βγάζουν διατάγματα για τη δολοφονία τους και ” που σφάζουν αθώους ανθρώπους με το πρόσχημα της υπακοής στο Ισλάμ … δεν λένε τίποτα άλλο εκτός από ψέματα” , είπε.Και προσθεσε:Αυτές οι ομάδες διαπράττουν εγκλήματα για να υποστηρίξουν τις αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις.»