Θεοχάρους:H Κομισιόν να αντιμετωπίσει την άδικη μεταχείριση των Ελλήνων της Κριμαίας  

 

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Ελένη Θεοχάρουςimage012 κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Αντιπρόεδρο και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι αναφορικά με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Κριμαίας.
Όπως τονίζει η Δρ. Θεοχάρους, «Οι από αρχαιοτάτων χρόνων κάτοικοι της Κριμαίας, Ελληνικής καταγωγής, μετά την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσικής ομοσπονδίας από την ΕΕ, απαγορεύεται να εισέλθουν σε χώρες της Ένωσης και συνεπώς ούτε και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και χωρισμένες οικογένειες διότι, ως γνωστόν, η Ουκρανία κηρύσσει κάθε Ευρωπαϊο πολίτη εισερχόμενο στην Κριμαία ως persona non grata».
Η κα Θεοχάρους ζητά λοιπόν από την κα Μογκερίνι να διευκρινίσει «το λόγο για τον οποίο οι απλοί πολίτες πληρώνουν τις επίσημες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι  ουδεμία ευθύνη φέρουν για τους λόγους για τους οποίους έχουν επιβληθεί οι κυρώσεις» και ρωτά τι προτίθεται να κάνει η Κομισιόν για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.