Επιστολή Μέρκελ προς Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή προς το πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ,απέστειλε imagew-5.aspxη καγκελάριος Μερκελ όπως έγινε γνωστό χθες.Στην επιστολή αυτή χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία των Πρεσπών και του ζητάει να προχωρήσει στα επόμενα βηματα.Η επιστολή της Γερμανίδας καγκελάριου αναφέρει:
«Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στo δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η καγκελάριος Μέρκελ στην επιστολή της και προσθέτει:

«Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό», καταλήγει η επιστολή της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.