Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών

Mεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στην περιοχή Τσερνίχιβ στην Ουκρανία, μετά από μεγάλη έκρηξη σε στρατιωτική αποθήκη. Περίπου 10.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

 

Μεγάλη έκρηξη  σημειώθηκε σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στην Ουκρανία  στην περιοχή Τσερνίχιβ, με αποτέλεσμα οι αρχές να διατάξουν εκκένωση  της περιοχής.Περίπου 10.000 κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετέδοσε το πρακτορείο ΣΠΟΥΤΝΙΚ .1092565

Η έκρηξη συνέβη σε στρατιωτική αποθήκη 176 χλμ ανατολικά του Κιέβου.

Ο Ουκρανικός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής ενώ ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχει σπεύσει στο σημείο για να επιβλέψει τη διαδικασία.

 

Σύμφωνα με την Ουκρανική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, έχει κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Περίπου 10.000 κάτοικοι αναμένεται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματισμούς.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη αυτή βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» κοντά στο αποσχισθέν Ντονέτσκ και θεωρείται ότι ο οπλισμός και τα πυρομαχικά των αποθηκών ήταν καίριας σημασίας για των εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων που σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες προετοίμαζε σκηνικό γενικής αιφνίδιας επίθεσης όποτε κρίνοταν ότι θα ήταν σκόπιμο κατά των δύο ρωσόφωνων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Οι ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δώσει μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού στους Ουκρανούς με σκοπό την ανάφλεξη μια μεγάλης πολεμικής σύγκρουσης στην «πόρτα» της Ρωσίας