Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε στη Ν.Υόρκη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου η συζήτηση στο Εθνικό

Στις 23 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.imagew-3.aspx

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε στις δηλώσεις του πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, “ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις επαφές στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και τις επαφές που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας κλπ”.

Επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης για θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως μετά την ενημέρωση ξεκίνησε η συζήτηση, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, και θα ολοκληρωθεί σε μια δεύτερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 23 του μήνα το πρωί.

Ερωτηθείς αν άρχισαν να γίνονται τοποθετήσεις από αρχηγούς των κομμάτων, ο Εκπρόσωπος είπε πως ξεκίνησε η συζήτηση, έγιναν ορισμένες τοποθετήσεις, και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου για να υπάρχει όλη η άνεση χρόνου που χρειάζεται.

Κληθείς να πει αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως “ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε”.

Σημείωσε πως οι συζητήσεις που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα, και ακριβώς αυτό βοηθά στο να γίνει καλύτερος προβληματισμός, να ακουστούν εισηγήσεις κ.λ.π.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως η Τουρκία και οι Τ/κ έχουν αποκαλύψει τις επαφές της πλευράς μας με την Τουρκία, ο κ. Προδρόμου είπε πως πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.

“Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε εκτός από το ότι έγινε η ενημέρωση, ξεκίνησε η συζήτηση, ακούγονται και οι απόψεις, οι εκτιμήσεις, οι εισηγήσεις των πολιτικών δυνάμεων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί για να ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου προκειμένου να δοθεί η άνεση χρόνου που χρειάζεται”, ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.10 και οι πολιτικοί αρχηγοί ανέφεραν εξερχόμενοι του Προεδρικού πως δεν θα προβούν σε δηλώσεις