Επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Υπουργικού αναμένει η ΠΟΕΔ 

 

 

Η ΠΟΕΔ αναμένει να της γνωστοποιηθεί επίσημα η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας τροποποιείται η απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού.imagew-1.aspx

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η σχετική επιστολή – ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας έχει κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά σε εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά όχι επίσημα στην ΠΟΕΔ, ως οργάνωση.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «τα πρωινά είμαστε όλοι στα σχολεία και έτσι ο συντονισμός και οι συνεδριάσεις γίνονται τα απογεύματα και τα βράδια».

Οπως είπε, σήμερα εκείνο που εξέτασαν πρωτίστως στη συνεδρία τους ήταν οι αυριανές διαδικασίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και αναφέρθηκε σε κάποια διαδικαστικά θέματα τα οποία επίλυσαν «και η ΠΟΕΔ είναι, όπως και οι άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, είναι πανέτοιμη για να πραγματοποιηθεί αύριο η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση που θα καταλήξει σε ψηφοφορία από τα μέλη προκειμένου να δώσουν την εξουσιοδότηση στην ηγεσία αν και όταν το κρίνει σκόπιμο να εφαρμόσει μέτρα μη αποκλειομένων ή περιλαμβανομένων και των απεργιακών». Άρα, είπε, «επιλύσαμε αυτά τα πρακτικά ζητήματα».

Ανέφερε, επίσης, ότι είδαν και τη σημερινή ανακοίνωση από την προεδρία σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού και όπως είπε, αναμένουν, όπως αναφέρεται και στην ίδια την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, να τους γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας με ένα πιο επίσημο τρόπο, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποια θέματα που θέλουν να διευκρινίσουν, να ρωτήσουν.

«Διαδικαστικά την παραπέμπουμε στη συνεδρία  του Διοικητικού μας Συμβουλίου την Πέμπτη. Οπότε, με αυτό το δεδομένο κλείσαμε τα θέματα μας σήμερα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φυλακτού είπε, επίσης, ότι αύριο έχουν κληθεί στη συνεδρία στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για τα θέματα της εκπαίδευσης.

«Δυστυχώς, σήμερα αποστείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας μια επιστολή για διευκολύνσεις που δεν μας παραχωρήθηκαν ακόμα οποιεσδήποτε διευκολύνσεις και είναι ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε αν θα παρευρεθούμε αύριο στη συνάντηση της Βουλής. Ελπίζουμε το πρωί να πάρουμε θετική απάντηση και να μπορέσουμε να πάμε στην τόσο κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει στην Επιτροπή Παιδείας και όχι σε άλλη Επιτροπή, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε.

Κληθείς να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, ο κ. Φυλακτού είπε ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν τίποτα σήμερα. «Δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Νομίζω τη διαδικασία την έχουμε περιγράψει», κατέληξε.