Ο Ερντογάν πίσω από τις απειλές εναντίον του πρώην «δικαστή» Ρεϊνάρ


Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σύμφωνα με την εφημερίδα Αφρίκα πίσω από αυτούς που έχουν στοχοποιήσει με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςcyprus-_afrika τον πρώην «δικαστή», Τατζιάν Ρεϊνάρ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπό όρους απελευθέρωση των καταδικασθέντων για τα επεισόδια εναντίον της Αφρίκα στις 22 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιαγατάι Χουφεζιγιέ Οζντέρμ, δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα NPNHABER.COM πόσταρε στον τοίχο του στο facebook το εξής σχόλιο: «Τατζιάν Ρεϊνάρ: Κουτλού Ανταλί μοντέλο 2028» εννοώντας τον δολοφονήθεντα τ/κ εκπαιδευτικό, αρθρογράφο και συγγραφέα, Κουτλού Ανταλί στις 6 Ιουλίου 1996.

Ο Ρεϊνάρ είχε δηλώσει χθες στην Αφρίκα ότι αυτό το σχόλιο συνιστά προσωπική επίθεση εναντίον του και επιπλέον απειλή. Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την παρούσα κατάσταση στα κατεχόμενα, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την «χώρα». Χωρίς αμφιβολία, είπε, η «αστυνομία» θα πρέπει να προχωρήσει σε διερεύνηση για τους σκοπούς αυτής της ανάρτησης.

Σήμερα η Αφρίκα γράφει ότι τώρα είναι ο Οζντέρμ που λόγω των αντιδράσεων εναντίον του λόγω του προαναφερθέντος σχολίου στον τοίχο του, διατύπωσε παράπονα για απειλές εναντίον της δικής του ζωής, δικαιολογώντας την ανάρτησή του ότι εννοούσε πως λόγω του ότι στα άρθρα του Ρεϊνάρ (σσ: ο Ρεϊνάρ αρθρογραφεί στη Γενί Ντουζέν) υπάρχει αδικία, θα δικασθεί από τα «δικαστήρια» του ψευδοκράτους.

Ο δε επικεφαλής του τμήματος ειδήσεων της τουρκικής ιστοσελίδας όπου ο Οζντέρμ εργάζεται, εξέφρασε την λύπη του για τα όσα προκάλεσε η ανάρτηση του Τούρκου δημοσιογράφου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν την ΝΡΝ.

Η Αφρίκα διερωτάται εάν έχει η «αστυνομία» ξεκινήσει έρευνα για το μήνυμα με αποδέκτη τον Ρεϊνάρ και γράφει ότι ο φασισμός το 1996 και σήμερα είναι ίδιος.