Εφυγε ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών και έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο του Τύπου και των Γραμμάτων άφησε χθες ο δημοσιογράφος Σοφιανός Χρυσοστομίδης.assets_LARGE_t_420_54432724_type12713

Γεννημένος το 1922 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο εκλιπών είχε διατελέσει στέλεχος της Αντίστασης των Ελλήνων Αιγυπτιωτών. Με τη μετεγκατάστασή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη «Δημοκρατική Αλλαγή» μέχρι τη Δικτατορία οπότε και συνελήφθη από τους συνταγματάρχες. Εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο.
Με παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου γλίτωσε από την εξορία και κατέφυγε στην Κύπρο από όπου συνέχισε την αντιδικτατορική του δράση.Εργάστηκε  για ένα χρονικό διάστημα ως πολιτιστικός συντάκτης στην εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ.
Κατά τη μεταπολίτευση υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού (διαδοχικά συμμετείχε στην ΕΑΡ, στον Συνασπισμό και στη ΔΗΜΑΡ) και διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή». Επίσης αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Αντί» από την αρχή της έκδοσής του έως σχεδόν το κλείσιμό του. Οι συνάδελφοι και οι φίλοι του τον θυμούνται ως παράδειγμα ήθους και ευρυμάθειας.
Η κηδεία του Σοφιανού Χρυσοστομίδη θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.