Ξεκάθαρο μήνυμα Πούτιν προς ΗΠΑ και Ε.Ε: « Η Ρωσία δεν πρόκειται να διαλυθεί…»

«Η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της με καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της» διαμήνυσε σε όσους επιδιώκουν  να υποτάξουν την μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη

Με μια συγκλονιστική ομιλία του προς το ρωσικό Εθνος στο πλαίσιο του ετήσιου προεδρικού απολογισμού προς την εθνική αντιπροσωπεία της Δούμας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίς Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Δύση και τις δυτικές χώρες ότι θα έχουν την τύχη του Αδόλφου Χίτλερ!?????????????????

“Η Δύση θα ηττηθεί όπως και ο Α.Χίτλερ στην προσπάθειά της να καταστρέψει την Ρωσία. Ο Α.Χίτλερ με τις μισάνθρωπες ιδέες του ήθελε να καταστρέψει την Ρωσία και να κυριεύσει τα Ουράλια. Όλοι θυμούνται πως κατέληξε”, είπε ο Β.Πούτιν στην πιο σκληρή ομιλία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και της γερματοκρατούμενης ΕΕ.

Προειδοποίησε την Δύση να μη επιχειρήσει περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική σφαίρα επιρροής υπενθυμίζοντας πως προηγούμενες στρατιωτικές δυνάμεις που το είχαν προσπαθήσει απέτυχαν να υποτάξουν την μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

“Η Ρωσία έχει από τις μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Εάν όμως χρειαστεί η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της με καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της» υπέδειξε με νόημα ο Ρώσος πρόεδρος.Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν αφού κατηγόρησε την Δύση για «καθαρό κυνισμό» στον χειρισμό της ουκρανικής κρίσης ι προειδοποίησε  ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία ορισμένων χωρών που θέλουν να δουν την Ρωσία να διαλύεται στο…πρότυπο της Γιουγκοσλαβίας.pu-2

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι εχθροί της Ρωσίας  επιδιώκουν τον διαμελισμό και την καταστροφή της οικονομίας της για να την τιμωρήσουν για την ισχύ της. Επαίνεσε τον ρωσικό λαό για την δύναμή και τον πατριωτισμό του, προειδοποιώντας για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται, ενώ κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τη Ρωσία,
Ορισμένες χώρες θα επιθυμούσαν τη διάλυση της Ρωσίας, όπως συνέβη την δεκαετία του ’90 με τη Γιουγκοσλαβία, αλλά η Μόσχα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήθελαν πολύ να δουν το γιουγκοσλαβικό σενάριο του διαμελισμού και της συντριβής και σε εμάς, με όλες τις τραγικές επιπτώσεις που θα είχε για τους λαούς της Ρωσίας. Αυτό δεν συνέβη. δεν το επιτρέψαμε”, είπε κατά τη διάρκεια της μακράς του ομιλίας που διακοπτόταν συχνά από
χειροκροτήματα.
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε επίσης λόγο για «κυνισμό» της Δύσης στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης και υποστήριξε ότι η «τραγωδία» που εξελίσσεται στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία αποδεικνύει ότι οι πολιτικές της Ρωσίας είναι σωστές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Κριμαία είναι «ιερή γη» για την πατρίδα του που θα αντιμετωπίσει με σεβασμό όπως υπογράμμισε, την γείτονα και «αδελφή» Ουκρανία.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Δύση στην Μόσχα είναι επιζήμιες για όλες τις χώρες και ότι δεν αποτελούν παρά ένα πρόσχημα για  ανάσχεση της πορείας της χώρας του, καθώς γίνεται ολοένα πιο ισχυρή και ανεξάρτητη.Σε άλλο σημείο  της ομιλίας του υπογράμμισε πως για   αιώνες η Κριμαία ήταν μέρος της Ρωσίας. Αυτή η χερσόνησος είναι φυλετικά ρωσική όχι απλά ρωσόφωνη. Το 1954 μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τον Nikita (σ.σ. Χρουτσόφ) που πίστευε ότι τα εθνικά σύνορα δεν είχαν σημασία καθώς όλοι ήταν κάτω από την σοβιετική σημαία. Με την κατάρρευση όμως της ΕΣΣΔ, η Κριμαία έμεινε στην Ουκρανία.

Η Κριμαία για τη Ρωσία  είναι ιερή περιοχή

Αλλά η σημασία της Κριμαίας για εμάς είναι όπως το “Όρος του Θεού” για τους Εβραίους. Είναι ιερή περιοχή, τόνισε .pu-8

Μετά τα γεγονότα του περασμένου χειμώνα, οι HΠΑ-ΕΕ προσπάθησαν να γονατίσουν μέσω κυρώσεων τη ρωσική οικονομία, αλλά στην πραγματικότητα η πτώση του ρουβλίου οφείλεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Για περίπου μια δεκαετία οι ΗΠΑ προσπαθούν να μειώσουν το ρόλο της Ρωσίας στα παγκόσμια ζητήματα. Η Κριμαία ήταν απλώς μια δικαιολογία για τις ΗΠΑ να μας πλήξουν.
Δεν θα γίνουμε ξενοφοβικοί,μ, μοναχικοί ή να ψάχνουμε για εχθρούς. Αυτό θα ήταν αδυναμία κι εμείς είμαστε δυνατοί και πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Από την διάλυση της ΕΣΣΔ, τα πλοκάμια των ΗΠΑ κάτω από το μανδύα του ΝΑΤΟ, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά τα ρωσικά σύνορα και ανακατεύονται στις υποθέσεις ξένων κρατών.pu-1-1

Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, είτε ευθέως, είτε πίσω από της κουρτίνες πάντα επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους γείτονες. Κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαρο εάν μιλάμε με τις αρχές μια χώρας ή με τους Αμερικανούς αφέντες τους.

Δυστυχώς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτησία και εθνική υπερηφάνεια είναι ξεχασμένες έννοιες και πολυτέλεια. Εχουν παραχωρήσει την εθνικής κυραρχία τους στους ξένους, έστω και αν αυτό αντιβαίνει στα συμφέροντάς τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί στην Ρωσία. Για την Ρωσία, όμως η πραγματική ανεξαρτησία είναι μια απαραίτητη συνθηκη ύπαρξης.

Αναζητούμε καινούριους εταίρους στην Ανατολή για εμπόριο και πιστεύουμε ότι ο στόχος της Δύσης για να πληγεί η Ρωσία θα αποτύχει..

Μια δυνατή Ρωσία, επεσήμανε  είναι απειλή για τις ΗΠΑ, με τη Ουάσιγκτον να μην θέλει κανένα έθνος να μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτκαθεδρία της ως “μοναδικής υπερδύναμης”.
Σημείωσε πάντως ότι δεν θα σταματήσει η συνεργασία με Ευρώπη και ΗΠΑ και ότι η Ρωσία θα παραμείνει ανοιχτή στον κόσμο, ανοιχτή στις επενδύσεις, αρνούμενη να επιλέξει το μονοπάτι της απομόνωσης και της ξενοφοβίας, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε σημάδι αδυναμίας.
«Οι κυρώσεις δεν ήταν παρά μία νευρική αντίδραση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αλλά και χωρίς αυτά (την Ουκρανία, την Κριμαία) θα είχαν σκεφτεί κάτι άλλο για να φρενάρουν την αυξανόμενη δυναμική της Ρωσίας» είπε, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Ουάσινγκτον διότι «επιδιώκει να επηρεάσει, παρασκηνιακά ή ευθέως, τις σχέσεις με τους γείτονες» αλλά και για τα σχέδια αμυντικής πυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί κάποιος να μιλήσει στην Ρωσία από θέση ισχύος.

Πλήρη αμνηστία  για επαναπατρισμό κεφαλαίων

Στην ομιλία του έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση της ρωσικής οικονομίας, η οποία βαδίζει, σύμφωνα με παραδοχή της κυβέρνησης, προς την ύφεση, έχοντας πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις και την πτώση των τιμών στον τομέα της ενέργειας.pu-7
Πρότεινε «πάγωμα» του παρόντος φορολογικού καθεστώτος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και υποσχέθηκε «πλήρη αμνηστία» για τα κεφάλαια που θα επαναπατρισθούν, λέγοντας ότι οι Ρώσοι που θα επιλέξουν να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους δεν θα αντιμετωπίσουν ερωτήσεις για την προέλευσή τους και δεν θα αντιμετωπίσουν επιβολή φορολογίας ή άλλες κυρώσεις.
Ο Πρόεδρος ζήτησε επίσης από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να λάβει μέτρα για να τεθεί τέλος στην κερδοσκοπία κατά του ρουβλίου.
«Η αξία του ρουβλίου δεν μπορεί να γίνει ατιμώρητα αντικείμενο κερδοσκοπίας. Ζητώ από την Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση να λάβουν αυστηρά μέτρα για να κοπεί η όρεξη των κερδοσκόπων να παίζουν με τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του ρουβλίου.Οι αρχές γνωρίζουν ποιοι είναι οι κερδοσκόποι. Εχουμε τα μέσα να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι καιρός να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα», είπε, καθώς τις τελευταίες ημέρες το ρωσικό νόμισμα καταγράφει συνεχή ρεκόρ υποτίμησης σε σχέση με το δολάριο.

Προειδοποίησε την Δύση να μη επιχειρήσει περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική σφαίρα επιρροής υπενθυμίζοντας πως προηγούμενες στρατιωτικές δυνάμεις που το είχαν προσπαθήσει απέτυχαν να υποτάξουν την μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

“Η Ρωσία έχει από τις μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Εάν όμως χρειαστεί η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της με καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της”.