Επικρίσεις ΑΚΕΛ, ΠΕΟ, Αλληλεγγύης κατά της κυβέρνησης

Το ΑΚΕΛ και η ΠΕΟ  επικρίνουν έντονα τις δηλώσεις του imagew-3.aspxΠροέδρου της Δημοκρατίας , ότι δεν θα επιτρέψει το κρατος να γίνει φέουδο του συνδικαλισμού ενώ το Κίνημα Αλληλεγγύη τονίζει πως δεν επιτρέπεται σε αυτήν την κυβέρνηση περίοδος χάριτος καθότι ξεκινησε πριν πέντε χρόνια και αδιαφορεί για τα προβλήματα του τόπου. Οπως σημειώνει αντι να υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα έχουμε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που κυριολεκτικά παραπαίουν ενώ παιδεία και υγεία πνέουν τα λοίσθια.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίαςαναφέρει:

«Από σιωπηλός παρατηρητής των έργων και των ημερών της διακυβέρνησής του ο Πρόεδρος αποφάσισε ξαφνικά να μετατραπεί σε προκλητικό υπερασπιστή της θεωρίας ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
Αντί, λοιπόν, ο Πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλειας μετέτρεψε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστές σε αποδιοπομπαίους τράγους των κυβερνητικών αποτυχιών.
Ο Πρόεδρος αντί να λειτουργήσει πυροσβεστικά και να μαζέψει τους υπουργούς του, οι οποίοι με τις ενέργειές τους προκαλούν το χάος, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Κύριε πρόεδρε,
Αντί να δηλώνετε ότι η υπομονή σας κάποια στιγμή θα εξαντληθεί είναι καλύτερα να αναρωτηθείτε, πόση υπομονή έχει απομείνει στους πολίτες ύστερα από έξι χρόνια ανεκπλήρωτων δεσμεύσεων και αντιλαϊκών πολιτικών;
Το λιγότερο που οφείλετε υπό τις περιστάσεις είναι ως υπεύθυνος ηγέτης να αναλάβετε τις ευθύνες σας εκτονώνοντας τις κρίσεις και αναζητώντας συναινετικές λύσεις.»

 

ΠΕΟ: Δεν θα δεχθούμε ο συνδικαλισμός να γίνει οδός διαφυγής για την κυβέρνηση


Απαρέσκεια εξέφρασε σήμερα η ΠΕΟ σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το συνδικαλισμό, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί μπροστά στα αδιέξοδα και στα προβλήματα ο συνδικαλισμός να γίνεται οδός διαφυγής για την κυβέρνηση.

«Είναι με έκπληξη και απαρέσκεια που ακούσαμε τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος όταν αποφάσισε να μιλήσει για την απαράδεκτη εικόνα που παρακολουθεί ο λαός να εξελίσσεται στους νευραλγικούς τομείς της Υγείας και της Παιδείας, κατέληξε στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα είναι ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της συντεχνίας.

«Λυπούμαστε πραγματικά γιατί ο επικεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις δηλώσεις του ενισχύει όσους προσπαθούν να απαξιώσουν τους συνδικαλιστές και να περάσουν το μήνυμα ότι ο συνδικαλισμός βλάπτει την κοινωνία» προσθέτει.

Η ΠΕΟ σημειώνει πως «αντί να εγκύψει στην ουσία των ζητημάτων που έρχονται ξανά στην επιφάνεια, στην παιδεία και στην υγεία και να ζητήσει ως Πρόεδρος από τους αρμόδιους Υπουργούς αντί να προκαλούν ένταση και αναστάτωση, να πάρουν τα μέτρα που χρειάζεται στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης τους, επιχειρεί να τα φορτώσει στους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό».

Η συντεχνία καταλήγει σημειώνοντας ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα επιβεβαιώνει καθημερινά και στην πράξη ότι και υπεύθυνο και σοβαρό είναι και δεν θα δεχθούμε μπροστά στα αδιέξοδα και στα προβλήματα να γινόμαστε οδός διαφυγής για την κυβέρνηση».

Αλληλεγγύη: Στήλη άλατος η κυβέρνηση στα προβλήματα του τόπου 

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναθέτει τη διακυβέρνηση του τόπου στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση, ως επανεκλεγείσα, πήρε το χρίσμα της λαϊκής έγκρισης πριν από τρεις και πλέον μήνες με εντολή να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Αυστηρά ομιλούντες δεν ισχύει στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης η περίοδος χάριτος γιατί στην ουσία συνεχίζει έναν έργο που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια.
Δυστυχώς αντί να έχουμε μπροστά μας ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με έργα και πράξεις, έχουμε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που κυριολεκτικά παραπαίουν.
Παραπαίει η Παιδεία, πνέει τα λοίσθια η Υγεία, και το οργανωμένο έγκλημα κυριολεκτικά αλωνίζει και εμείς, εκτός από τις θεαματικές τάχατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, ακόμα σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε.
Περιμένουμε άλλους να μας υποδείξουν την από πολλού διαπιστωμένη ανάγκη για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση του Κράτους, αφήνοντας τον πολίτη έρμαιο της ετσιθελικής συμπεριφοράς του κάθε μανδαρίνου.
Επιτέλους ας σταματήσουμε τους αυτοσχεδιασμούς και τη φιλολογία και η επανεκλεγείσα κυβέρνηση να αρχίσει να διαχειρίζεται πειστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας.