24 ώρες μετά την κηδεία του άτυχου μαθητή, οι γιατροί του δημοσίου κατέρχονται σε δίωρη στάση εργασίας

24 ώρες μετά την κηδεία του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή ,πραγματοποιείται στις 10 το πρωί η δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΑΣΥΚΙ με αφορμή τη σύλληψη δύο ιατρών του δημοσίου σε σχέση με τον θάνατο 10χρονου  από την επαρχία Λάρνακας.imagew-1.aspx

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται εν μέσω διαφωνιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ ΠΑΣΥΚΙ και Υπουργειου Υγείας και εν αναμονή της έρευνας για τις ευθύνες που προκύπτουν.

Η Συντεχνία κάνει λόγο για «πρωτοφανή διαπόμπευση ιατρικών λειτουργών στην προσπάθεια των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν τοπικές συνελεύσεις της ΠΑΣΥΚΙ για συζήτηση περαιτέρω μέτρων, που αφορούν την ασφάλεια των ασθενών, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Κατά την ώρα της στάσης εργασίας, η ΠΑΣΥΚΙ και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θα πραγματοποιήσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.cache_728x3000_Analog_medium_526189_57213_1552018

Οι ιατροί του δημοσίου δήλωσαν ότι «στόχος, με τη δίωρη στάση εργασίας, δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά η δημιουργία τέτοιων συνθήκων στα δημόσια νοσηλευτήρια έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και να απολαμβάνουν την περίθαλψη που η πολιτεία τους οφείλει.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε χθες δίωρη συνάντηση με αντιπροσωπεία των συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ. Ωστόσο, η σημερινή στάση εργασίας δεν έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας κάλεσε το κοινό να μην προσέρχεται στα δημόσια νοσηλευτήρια για τα προγραμματισμένα ραντεβού από τις 10 μέχρι τις 12, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας. Ανέφερε επίσης ότι τα νοσηλευτήρια θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τα εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Χθες τελέστηκε η κηδεία του άτυχου μαθητή μέσα σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους.Η οικογενεια δεν δεχθηκε συλλυπητήρια ενώ ύστερα από παράκληση της μητέρας οι παρευρεθέντες στην κηδεία ήταν ντυμένοι με λευκά ρούχα.