Ο Οζγκιουργκιούν ζήτησε συγγνώμη απο τον Ακιντζί

 

Λάθος μεταφέρθηκε η δήλωσή του ότι δεν θα παρευρίσκονταν Unknownστη σύσκεψη στο «προεδρικό» με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα ενόψει τότε, του δείπνου των δύο ηγετών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν που ζήτησε συγνώμη από τον κατοχικό  ηγέτη, λέγοντας ότι δεν έχει οτιδήποτε προσωπικό ούτε και αντιπαλότητα με τον Μουσταφά Ακιντζί ή με το θεσμό του «προέδρου».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής που είχε συγκαλέσει ο κ. Ακιντζί δεν παρευρέθηκε το ΚΕΕ, το οποίο στην προτελευταία παρόμοια συνάντηση είχε εκπροσωπηθεί από τον γενικό του γραμματέα ενώ τα υπόλοιπα «κοινοβουλευτικά» κόμματα εκπροσωπούνταν από τους προέδρους τους.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Γκεντς, ο κ. Οζγκιουργκιούν είχε δηλώσει ότι η πολιτική του Μουσταφά Ακιντζί (στο Κυπριακό) είχε πτωχεύσει και δεν τρέφει σεβασμό προς τον ίδιο αλλά προς το «θεσμό» του «προέδρου» γι’ αυτό και δεν θα πήγαινε στην ενημέρωση και συζήτηση με τα άλλα «κοινοβουλευτικά» κόμματα ενόψει του δείπνου των ηγετών.

Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα προσκαλέσει ξανά το κόμμα της αντιπολίτευσης που δεν απάντησε καν αυτή τη φορά, θεωρώντας αυτό ως μη ένδειξη σεβασμού στον «θεσμό του προέδρου».

Ο κ. Οζγκιουργκιούν σε γραπτή του δήλωση σήμερα αναφέρει ότι ο «πρόεδρος» είναι η κεφαλή του «κράτους» που εκλέγεται από το «λαό» και ο ίδιος γνωρίζει ότι το να δείχνεις σεβασμό στο υψηλότερο αξίωμα είναι έκφραση σεβασμού προς το ίδιο το «κράτος». Είναι ευθύνη και του ΚΕΕ προς το «λαό», προσθέτει, ως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να δείχνει σεβασμό προς τον «πρόεδρο».

Για τις δηλώσεις του για το δείπνο με τον ε/κ ηγέτη που δεν έχει αλλάξει τη συμπεριφορά του στο Κυπριακό, όπως γράφει, και τις λάθος εντυπώσεις που δημιούργησαν «ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη να ζητήσω την απαραίτητη συγνώμη».

Γι’ αυτό, καταλήγει, διορθώνει την αρχική του δήλωση και δηλώνει τώρα ότι σε ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Τ/κ ηγέτη θεωρεί ότι είναι καθήκον του ΚΕΕ να ανταποκριθεί.