Ο Άστον Κάρτερ αναμένεται να διοριστεί νέος υπουργός Άμυνας ΗΠΑ

 

Τον Άστον Κάρτερ, πρώην υφυπουργό Άμυνας, αναμένεται να ορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα ως νέο υπουργό Άμυνας.Ο Κάρτερ είχε υπάρξει το νούμερο 2 του υπουργείου από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2013. Εάν ο διορισμός του επιβεβαιωθεί, ο Κάρτερ θα αντικαταστήσει τ3572C141B3C9DC8EBC26775ABE48FB76ον Τσακ Χέιγκελ, τον οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση ο αμερικανός πρόεδρος για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η αμερικανική κυβέρνηση για την αντίδρασή της σε μία σειρά διεθνών κρίσεων: από την καθυστερημένη αντίδραση στον ιό Έμπολα, μέχρι την προέλαση των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

Την πληροφορία για την επιλογή του Κάρτερ μετέδωσε το CNN και επιβεβαίωσε ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.Ωστόσο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την απόφαση και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν είχε κάποια ανακοίνωση να κάνει.

Ο Κάρτερ ήταν ένας από τους βασικούς υποψήφιους για τη θέση. Ο γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, το όνομα του οποίου ακουγόταν, έθεσε τον εαυτό του εκτός διεκδίκησης της θέσης.

Ο Κάρτερ θεωρείται ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία και όπως αναφέρει το CNN, η εμπειρία αυτή και το γεγονός ότι χαίρει σεβασμού στον στρατό, φαίνεται ότι συνυπολογίστηκαν για την τελική επιλογή.Παράλληλα, διαθέτει την ικανότητα να χειρίζεται μεγάλους προϋπολογισμούς σε μία περίοδο λιτότητας, ενώ θεωρείται ειδικός στην αγορά οπλικών συστημάτων.

Πολλοί του καταλογίζουν ως αρνητικό το γεγονός ότι δεν διαθέτει στρατιωτική εμπειρία -όπως ο Χέιγκελ και ο Πανέτα, καθώς δεν έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό.