Eκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς στην Πάφο

Ζητούν παραίτηση δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου

Eκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης εναντίον της διαφθοράς και της ασυδοσίας που κυριαρχεί στην επαρχία οργανώθηκε το πρωί στην πλατεία Κένεντι από την Κίνηση Σωτηρίας Πάφου.CNA_Mb9ddce31cd3f4c61b047e4d707d5a4d7-1

Oι συγκεντρωθέντες αξίωσαν την τιμωρία όσων διαπιστωθεί ότι ενέχονται σε σκάνδαλα, την άμεση παραίτηση του Δημάρχου και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και τη διενέργεια εκλογών για νέα δημοτική αρχή.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην 10 το πρωί στην πλατεία Κέννεντυ και οι διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονταν « η Πάφος απαιτεί οι κλέφτες στην φυλακή» , η « ανοχή μας έφτασε στο αποκορύφωμα» και « στα συντρίμμια αυτής της ταλαιπωρημένης πόλης θα ανθίσει η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη», είπαν «Ναι» στην πολιτική κάθαρση και «Όχι» στον εξευτελισμό και εμπαιγμό του πολίτη και πορεύτηκαν έξω από το Δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μίλησαν για διάλυση του θεσμού του εθελοντισμού ,ανυπαρξία έργων , διάλυση των επιχειρηματιών του Εμπορικού παραδοσιακού κέντρου και ζήτησαν επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων και διαλεύκανση όλων των σκανδάλων που ταλανίζουν την πόλη.

Επεσήμαναν επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούν το « κουκούλωμα» της υπόθεσης με την αντικατάσταση του προφυλακισμένου Δημάρχου .

Ακολούθως οι συμμετέχοντες ενέκριναν ψήφισμα το οποίο επέδωσαν στο Δημοτικό γραμματέα Πάφου.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης η συγκέντρωση πορεύτηκε μέχρι τον ανδριάντα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.