Πολύ σοβαρή η κατάσταση με τα ΜΕΔ, δηλώνει ο Παλλήκαρος


Η κατάσταση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πάρα πολύ σοβαρή δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ύστερα από τη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, σημειώνοντας ότι θα συσταθεί επιτροπή με στόχο εντός ενός μηνός να παραδώσει συγκεκριμένη πρόταση για επίλυση του προβλήματος.Unknown-2

Ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι «έχουμε τύχει ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως από τον Υπουργό Οικονομικών, για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση σήμερα όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

«Πραγματικά η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή. Πάρθηκε απόφαση για τη δημιουργία επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, θα συμμετέχουμε κι εμείς. Ο στόχος αυτής της επιτροπής είναι εντός ενός μηνός να παραδώσει συγκεκριμένη πρόταση», είπε.

Πρόσθεσε ότι «το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει τονίσει την αναγκαιότητα προστασίας του κοινωνικού ιστού, έχει τονίσει την αναγκαιότητα προστασίας της οικογενειακής στέγης, και επίσης τις μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις».

Ο κ. Παλλήκαρος διευκρίνισε ότι η «οικογενειακή στέγη» δεν σημαίνει τον οφειλέτη που έκτισε ένα ράντσο. «Μιλούμε για την πραγματική οικογενειακή στέγη, τους πραγματικούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν σοβαρά προβλήματα οικονομικά».

«Έχουμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημιουργία της επιτροπής και έχουμε εισηγηθεί στην επιτροπή αυτή να καταθέσουν απόψεις και ο Σύνδεσμος Τραπεζών και φορείς οι οποίοι είναι stakeholders αυτού του προβλήματος, όπως π.χ. οφειλέτες οι οποίοι δεν μπορούν σήμερα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους», είπε.