Δυό φορές το ίδιο ψέμα περι …παραίτησης του!

prosopo 3-2

 

 

 

 

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Οταν  το ίδιο ψέμα επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση σχεδόν χρόνο, τότε για έναν πολιτικό ο οποίος  κατέχει το ύπατο αξίωμα του κράτους  είναι πράξη  αξιόποινη καθότι εμφανίζεται να θέλει και επιδιώκει να βρίσκεται υπεράνω  πάσης υποψίας  για πράξεις και ενέργειες ασυμβίβαστες με την χρηστή διοίκηση και την κατάχρηση εξουσίας.

Οταν έσπασε η βόμβα για τα εκατομμύρια των  εξ’ αγχιστείας συγγενών  του (συμπέθερου και γαμβρού Λούτσιου)  που φαίνεται  γνώριζαν ότι επίκειτο κούρεμα των καταθέσεων και έβγαλαν στο εξωτερικό μερικές δεκάδες εκατομμύρια,  πριν την κρίσιμη  σύνοδο του Γιούρογκρουπ,  στις 15 του Μάρτη του 2013 ο κ. Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδη, είχε δηλώσει στην Επιτροπή Πική (η οποία διερευνούσε τα αίτια  για την οικονομία) πως αν αποδεικνύετο οτιδήποτε σε βάρος  του θα παραιτείτο.Στον ίδιο δραματικό τόνο και ύφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλούσε τότε τους συνταξιούχους δικαστές, που ο ίδιος διόρισε να  ερευνήσουν τα πάντα και τότε αν ανακάλυπταν οτιδήποτε θα υπέβαλλε την παραίτηση του. Τίποτε δεν ερευνήθηκε. Ούτε και βγήκε  δημόσια στη φόρα ο μακρύς κατάλογος αυτών των επιτηδείων  που γνώριζαν  για το κούρεμα και έβγαλαν  τα λεφτά τους σώα και αβλαβή  από το μαχαίρι της τρόικας και του κατάπτυστου  Γερούν Ντάιζεμπλούμ,ο οποίος παραδέχθηκε πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο τους.

Σε παρόμοιο τσίρκουλο γίναμε μάρτυρες  για δεύτερη φορά , πριν δύο μέρες  όταν γραφτηκε ξανά   το σκάνδαλο με την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Χρ. Αναστασιάδη  με τους αιτητούντες  της Ryanair να βάλουν χέρι τις Κυπριακές Αερογραμμές έναντι πινακίου φακής.

Με ύφος αθώας περιστεράς ο Πρόεδρος αποτυπώνει μέσα σε τέσσερις παραγράφους το «οικογενειακό του δράμα» (είπα τους αλλά δεν με άκουσαν και μπλα …μπλα )  και καλεί τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα να ερευνήσουν  τους σε βάρος του «ισχυρισμούς» και αν αποδειχθεί οτιδήποτε θα υποβάλει  την παραίτηση του … Και αυτό το δακρύβρεχτο μελό   το έκαναν πρώτη είδηση οι ντελάληδες της μαζικής παραπληροφόρησης του λαού,  τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες και το μετέδιδαν στα δελτία και στα πρωτοσέλιδα τους για να πιστέψει και ο τελευταίος μαζώχας   τα δηλωθέντα  του Προέδρου και να κατανοήσει το «δράμα» του.

Κανένας δεν θυμήθηκε το πρώτο ψέμα.Κανένας δεν διερωτήθηκε  πού καταχωνιάστηκε η έρευνα της επιτροπής Πικής  για τα  εξαχθέντα  και διασωθέντα εκατομμύρια των συμπεθέρων και προφανώς και του δικηγορικού του Γραφείου.

Οταν ο Γενικός Εισαγγελέας απαξίωσε  να ερευνήσει και να διετάξει ποινική έρευνα  για τα συμβόλαια της Χρ. Γιωρκάτζη, και γιατί απαλείφθηκε η παράγραφος για το ασυμβίβαστο,  θα «ξυπνήσει»  τώρα και θα ερευνήσει  πιθανή διαπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου με  αεροπορική εταιρεία με τους εκπροσώπους της οποίας εκλεινε ραντεβού  στο Προεδρικό ο κ. Αναστασιάδης;

Ζητούν από τον λαό να σεβαστεί τους θεσμούς  και αξιώνουν πάταξη της διαφθοράς και οι ίδιοι άλλα παραδείγματα δίνουν.