Επιθέσεις και βανδαλισμοί εναντίον της «Αφρίκα» και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ

Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Ερντογάν υποκίνησε τον όχλο που είναι έτοιμος να λιντσάρει τον Κύπριο πατριώτη Σενέρ Λεβέντ

 

Υπακούοντας στις προτροπές του Τούρκου Προέδρου Τ.Ερντογάν προκειμένου να φιμωθεί η εφ.Αφρικα δεκάδες διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν σήμερα  το πρωί, και επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των γραφείων της “Αφρίκα” στην κατεχόμενη Λευκωσία .Χλιαρή ήταν ωστόσο  η παρέμβαση των «δυνάμεων ασφαλείας» .cache_728x3000_Analog_medium_480393_145689_2212018

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα αλλά και διάφορες τ/κ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κυρίως Τούρκοι έποικοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Κάποιοι σκαρφάλωσαν εξωτερικά στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αφρίκα για να κατεβάσουν την πινακίδα της εφημερίδας, ενώ κάποιοι έκαψαν μια εφημερίδα μπροστά.

Όπως επίσης μεταδίδεται, η «αστυνομία» δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον όχλο  που είχε συγκεντρωθεί και ήθελε να μπει μέσα στα γραφεία της εφημερίδες. Οι διαμαρτυρόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με αποτέλεσμα κάποια τζάμια των παραθύρων της Αφρίκα να σπάσουν. Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι εντός των γραφείων της εφημερίδας τοποθέτησαν έπιπλα στην κύρια είσοδο για να αποτρέψουν όσους ήθελαν να εισέλθουν με τη βία.

Η ένταση και τα επεισόδια διήρκεσαν 40 περίπου λεπτά και με την παρέμβαση ανδρών των «δυνάμεων ασφαλείας» οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν δίπλα, έξω από το κτίριο της «βουλής» καλώντας την «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά να βγει έξω. (σσ λόγω της ανάρτησής της για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν)cache_726x510_Crop_medium_480410_272883_2212018

Εκεί βρίσκονται αυτή τη στιγμή φωνάζοντας τα ίδια περίπου συνθήματα όπως και το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξω από την ψευδοβουλή βρίσκονται ισχυρές «αστυνομικές» δυνάμεις, ενώ μπροστά από τα γραφεία της Αφρίκα παραμένουν οι «δυνάμεις ασφαλείας».

 

Κίνημα Αλληλεγγύη:Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

«Οι κανιβαλισμοί που υφίσταται αυτή την ώρα ο Σενέρ Λεβέντ στα κατεχόμενα από τον τουρκικό όχλο μπροστά στα μάτια άπραγων ψευδοαστυνομικών, οι τραμπουκισμοί που υφίσταται ο κάθε δημοκρατικός πολίτης στην Τουρκία ντόπιος ή ξένος, και οι απειλές που εκτοξεύονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απροκάλυπτα εναντίον ξένων πολιτών που αντιμάχονται το φασιστικό κράτος του Ερντογάν, αποδεικνύουν πόσο εσφαλμένη είναι η τοποθέτηση ότι μπορεί να υπάρξει λύση με την γραμμή της υποταγής, του εκμαυλισμού και του εξευμενισμού, που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Καταδικάζουμε την επίθεση που υφίσταται ο Λεβέντ και προειδοποιούμε τον λαό για τις εξελίξεις που τον περιμένουν εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική».

Η ΕΣΚ

Όνειδος, ντροπή και προσβολή για την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης και κάθε έννοια δημοκρατίας συνιστούν οι βανδαλισμοί, οι βιαιοπραγίες, οι προπηλακισμοί ακραίων εθνικιστικών στοιχείων στην κατεχόμενη Κύπρο σε βάρος της εφημερίδας Αφρίκα, των δημοσιογράφων και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η `Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

Η ΕΣΚ καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε βάρος μιας εφημερίδας και των λειτουργών της. “Οι Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους τους και στηρίζουν την προσπάθεια τους για το αυτονόητο, να λένε ελεύθερα την άποψή τους στην κοινή γνώμη στην οποία απευθύνονται. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπηρέτες καμιάς εξουσίας, όσο ισχυρή και απόλυτη κι αν είναι αυτή. Η φίμωση δεν θα περάσει”, υπογραμμίζει.

Προσθέτει πως για τα όσα βιώνουν, γι’ ακόμη μια φορά η Αφρίκα και οι άνθρωποι της θα ενημερωθούν ενδελεχώς η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.