Ικανοποίηση Γ.Γ.ΑΚΕΛ για τάση στις δημοσκοπήσεις που δείχνει τον Στ. Μαλά στο Β’ γύρο των εκλογών

 

Ικανοποίηση για την τάση στις δημοσκοπήσεις που δείχνει τον Σταύρο Μαλά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι αυτό δεν τους εφησυχάζει και θα συνεχίσουν να εργάζονται με σύνεση, σοβαρότητα και κυρίως με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις.imagew.aspx

«Αν άλλοι έχουν εξαντληθεί, αν τα επιχειρήματα τους έχουν υποχωρήσει, αν έχουν κυριαρχηθεί από πανικό και θέλουν αντί να κάνουμε πολιτική συζήτηση να κάνουμε κοκορομαχίες, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο δικός μας στόχος είναι να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Να προτείνουμε και όχι να δημαγωγήσουμε. Να πείσουμε με τις θέσεις, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα».

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ο Άντρος Κυπριανού, ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι έχει να προσφέρει περισσότερα στην Κύπρο και στην κοινωνία. Ακόμα και οι υποστηριχτές του ανησυχούν ότι θα αποδειχθεί ξανά αναξιόπιστος και αν επανεκλεγεί θα ισοπεδώσει ό, τι άφησε όρθιο, αυτή την πενταετία. Ούτε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές που μαζί με τον κ. Νεοφύτου επέβαλαν στον κυπριακό λαό.  Ούτε ασφαλώς μπορεί ή θέλει να προτείνει κάτι χειροπιαστό, κάτι εφικτό για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου».

Από την άλλη, πρόσθεσε, ο Σταύρος Μαλάς και θέλει και μπορεί, έχει πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο, δεν εκπροσωπεί τα μεγάλα τζάκια του τόπου, δεν είναι ο άνθρωπος που θέλουν στην εξουσία τα μεγάλα συμφέροντα και τα κατεστημένα. Είναι ένας από εμάς και η ελπίδα των πολλών, γι’ αυτό αξίζει την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την ψήφο όλων μας, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις αντιπαραθέσεις με το επιτελείο Παπαδόπουλου και τις συνεργασίες για το δεύτερο γύρο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς κανείς δεν ξέρει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Ο δεύτερος γύρος, συνέχισε, είναι μια εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση και αυτή τη στιγμή η προσοχή τους είναι επικεντρωμένοι στον πρώτο γύρο. Απαντούμε, πρόσθεσε, στις αστήρικτες κατηγορίες από το επιτελείο Παπαδόπουλου που με ιδιαίτερη ένταση εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΓΓ για την αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρίες
———————————————————–

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης σε ανάλγητη στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ιδιαίτερα στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρίες, τα οποία θέτει στο περιθώριο αυξάνοντας την ανισότητα. Την ίδια στιγμή, είπε,  αυξάνονται τα προβλήματα των οικογενειών τους, οι οποίες ανεβαίνουν κυριολεκτικά ένα Γολγοθά. «Πως αλλιώς να εκλάβουμε την περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας της 13χρονης μαθήτριας με αναπηρίες, η οποία μετά από αίτημα της οικογένειας της αναμένει από το Υπουργείο Παιδείας, εδώ και ένα χρόνο την παραχώρηση τροχοκαθίσματος;»

Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και μέτρων εδώ και πέντε χρόνια από την κυβέρνηση Αναστασιάδη στα ιδιαίτερα και χρόνια προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρίες, οδήγησε σε περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων τους και σε ποδοπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από τις αρνητικές επισημάνσεις της έκθεσης του ΟΗΕ για την πορεία εφαρμογής της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

«Επιβεβαιώνεται από στοιχεία της ΕΕ που κατατάσσουν την Κύπρο στην τελευταία θέση ως προς τις δαπάνες για των ΑμεΑ. Οι δημόσιες δαπάνες στην Κύπρο είναι 0.5% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 2.8%. Δηλαδή 6 φορές περισσότερα». Η εκλογή του Σταύρου Μαλά στην Προεδρία θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και θα προωθήσει μια σύγχρονη προοδευτική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, κατέληξε.