Δυσφορία Γ.Γ.ΑΚΕΛ για προσπάθειες Αναστασιάδη να ανασκευάσει δηλώσεις του για ΑΟΖ

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο  Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να ανασκευάσει τις αρνητικότατες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ζητήματα της ΑΟΖ.images-1

«Η όλη ιστορία , πρόσθεσε ,θα τελείωνε εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε ότι είχε υποπέσει σε λάθος, ότι απολογείται για το λάθος το οποίο έγινε και ότι δεν είναι αυτό το οποίο θα ήθελε να πει. Αντί να το παραδεχτεί και να πάμε πάρακατω, έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία δυσφήμησης των πάντων με τι δικαιολογία ότι ήμαστε τάχα σε προεκλογική εκστρατεία. Και ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ τα τελευταία πέντε χρόνια πολιτεύτηκε  με γνώμονα το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου και όχι το πως εξυπηρετούνται οι προεκλογικές του ή εκλογικές του σκοπιμότητες. Είναι ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του που έχουν επιδόσεις σε αυτό τον τομέα, γι’ αυτό καλά κάνουν να σταματήσουν να κατηγορούν το ΑΚΕΛ για αυτά τα ζητήματα, σημείωσε ο Α,Κυπριανού και πρόσθεσε:
«Επαναλαμβάνω ότι το όλο θέμα θα τελειώσει πολύ εύκολα, αν ο κ. Αναστασιάδης πει ότι διέπραξε λάθος και δεν ήταν αυτό εκείνο που ήθελε να πει. Όλοι τον έχουμε ακούσει, η προσπάθεια να ανασκευάσει αυτά τα οποία έχει πει θα πέφτει συνεχώς στο κενό. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θέλω να σχολιάσω ακόμα κάτι. Ακούω από βουλευτές του ΔΗΣΥ και από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου και από άλλους, να καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει ένα μήνυμα ότι τάχα το ΑΚΕΛ ζητούσε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από τον κ. Αναστασιάδη να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις. Ουδέν αναληθέστερο. Εκείνο για το οποίο κατηγορεί το ΑΚΕΛ τον κ. Αναστασιάδη είναι γιατί την κρίσιμη ώρα επέλεξε να βάλει πάνω από τα συμφέροντα της Κύπρου και των επόμενων γενιών, τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Την ίδια στιγμή, τον κατηγορούμε γιατί ενώ είχε τη δυνατότητα είτε να προχωρήσει στην κατάργηση των εγγυητικών και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη στιγμή της επίτευξης συμφωνίας, είτε να εκθέσει την Τουρκία, τελικά δεν κατάφερε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Θα τελειώσω λέγοντας ότι εμείς δεν συμμεριζόμαστε την οπτική γωνιά από την οποία ασκούν κριτική τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα στον κ. Αναστασιάδη. Εμείς ασκούμε κριτική γιατί θα πρέπει να κατανοήσουμε οι πάντες ότι, με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα θα διαιωνίζεται στο νησί μας μια κατάσταση, η οποία θα προκαλεί συνεχώς τεράστιους κινδύνους για το μέλλον και την προοπτική και της χώρας και του λαού μας. Με αυτό, βέβαια, ξεκαθαρίζω ότι δεν υπαινίσσομαι ότι πρέπει να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό. Η λύση πρέπει να βασίζεται στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στις συμφωνημένες αρχές.»