Ο Ν. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο να ανακαλέσει την επικίνδυνη δήλωση του για την ΑΟΖ

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανακαλέσει άμεσα την επικίνδυνη, όπως είπε, δήλωση του για την ΑΟΖ.

Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι παραποιήθηκε η δήλωση στην οποία προέβη αναφορικά με τους Τ/κ και την ΑΟΖ, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι “εμείς επαναλάβαμε ότι είχε πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πλέον είναι ξεκάθαρο κατά γενική ομολογία ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μια παντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη δήλωση”.

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ενώ σήμερα ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να διορθώσει ανακαλώντας αυτήν του δήλωση, επέλεξε απλά να την επαναλάβει και άρα στην ουσία ακόμα μία φορά επανέλαβε αυτό που είχε πει».

«Προσκάλεσε την Τουρκία να συνεχίσει τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει διχοτομήσει την ΑΟΖ της Κύπρου στη δική μας και των κατεχομένων και δίνει με αυτό τον τρόπο άλλοθι στην Τουρκία για να συνεχίσει αυτές τις παραβιάσεις», συνέχισε καλώντας ακόμα μια φορά «τον κ. Αναστασιάδη να αναλογιστεί στο μέγεθος του λάθους, στο οποίο έχει υποπέσει και να ανακαλέσει άμεσα αυτήν την επικίνδυνη δήλωση, η οποία πλήττει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Συνάντηση με Εκτελεστική Επιτροπή ΣΕΚ
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Εκτελεστική Επιτροπή ΣΕΚ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της αντηλλάγησαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, τα ζητήματα που αφορούν τις εργατικές σχέσεις και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που έθεσε η ηγεσία της ΣΕΚ, όπως η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, οι συλλογικές συμβάσεις, τα ζητήματα που προκύπτουν από την αύξηση της αδήλωτης εργασίας, τα θέματα που αφορούν την ανεργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες τάξεις του πληθυσμού και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντηση ανέπτυξε τις προτάσεις του για την οικονομία και την ανάπτυξη της, την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε περαιτέρω πως η διαπίστωση του είναι ότι με την ηγεσία της ΣΕΚ έχει πολλούς κοινούς προβληματισμούς  και έγνοιες για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας και «συμφωνούμε ότι με τις σωστές κινήσεις και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μπορούμε να επιλύσουμε πολλά από τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά και ευχαρίστησε την ηγεσία της ΣΕΚ για τη συνάντηση και τη συζήτηση.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας χαρακτήρισε χρήσιμη και ουσιαστική τη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για μεγιστοποίηση του ρόλου της ΣΕΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα στην προώθηση μιας πιο ολοκληρωμένης κοινονικο-οικονομικής πολιτικής που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο κ. Μάτσας είπε ότι ανέπτυξε τις θέσεις και τους προβληματισμούς της ΣΕΚ, οι οποίοι απεστάλησαν και στους υπόλοιπους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας κυρίως την προσπάθεια που καταβάλλει για ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και της επαναρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την ανάγκη για βελτίωση της λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά μισθολογικών και παρεμφερών ωφελημάτων, όπως αυτά προκύπτουν από τις συλλογικές συμβάσεις.

Συνεχίζοντας είπε ότι αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής, που να μπορεί να βασιστεί και στην προώθηση του ΓΕΣΥ στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και μέσα από την εφαρμογή των δύο νομοθεσιών που αφορούν τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας και την αυτονόμηση των νοσοκομείων.

Είπε επίσης ότι «αναδείξαμε εμφαντικά την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία να δίνει διέξοδο τους εργαζόμενους φορολογώντας με εναλλακτικές μεθόδους, όπως η προώθηση της πράσινης φορολογίας και τη δυνατότητα που έχει η πολιτεία να εμπλουτίσει τις πολιτικές κοινωνικο-οικονομικής παρέμβασης μέσα από αγαστή συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κ. Μάτσας είπε τέλος , ότι η ΣΕΚ με τις επαφές που διενεργεί με τους υποψηφίους αναδεικνύει την πολιτική και κομματική της ανεξαρτησία σε μία προσπάθεια να είναι πιο υποβοηθητική στη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας και στη στήριξη των αναγκών των εργαζομένων.

Στη συνάντηση του κ. Παπαδόπουλου με την ηγεσία της ΣΕΚ, παρέστησαν οι Πρόεδροι της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  Γιώργος Περδίκης.