Αλληλεγγύη: «Η Κυπριακή ΑΟΖ ούτε τεμαχίζεται ούτε ανήκει στον εκάστοτε Πρόεδρο»

«Η προχθεσινή δήλωση του κ. Αναστασιάδη με την οποία διαμέλισε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ουσιαστικά δώρισε την μισή στην Τουρκία, δεν μπορεί να τύχει διαφορετικών ερμηνειών ή διαστρέβλωσης, όπως υποστήριξε σήμερα ο απερχόμενος Πρόεδρος. Η Κυπριακή aozΑΟΖ είναι μία και αδιαίρετη, όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν τεμαχίζεται και δεν ανήκει στον κ. Αναστασιάδη. Αν οι κακή τη μοίρα κυβερνώντες έχουν αντίθετη άποψη, και νομίζουν ότι οι θάλασσες και τα χώματα μας τους ανήκουν για αυτό τα εκχωρούν στην Άγκυρα κατά το δοκούν, διαπράττουν τεράστιο και ασυγχώρητο λάθος, για το οποίο θα πληρώσουν. Εμείς ούτε μία τετραγωνική ίντσα αλλά ούτε και το «δικαίωμα υπεράσπισης και εκμετάλλευσης της πατρίδας μας» εκχωρούμε σε οιονδήποτε.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε σήμερα για διαστρέβλωση της επίμαχης δήλωσης του, χωρίς να την ανακαλέσει διότι πρόκειται για νέα προαποφασισμένη υποχώρηση του. Είναι ξεκάθαρο ότι εκχώρησε στους Τ/κ την «ΑΟΖ των κατεχομένων», ζητώντας ως αντάλλαγμα να πάψουν να έχουν απαιτήσεις στην ΑΟΖ των… ελευθέρων περιοχών».

«Η προχθεσινή δήλωση Αναστασιάδη ότι «η Τουρκία πρέπει να περιοριστεί εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της παρανόμου οντότητας και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» μιλά από μόνη της και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Δυστυχώς, ο απερχόμενος Πρόεδρος  επιμένει στην επικίνδυνη δήλωση του, επιμένει στο λάθος που έχει κάνει και αυτό καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη πιθανή επανεκλογή του», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.