«Αντί να απολογηθεί, δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα »δηλώνει ο Μαλάς για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

 

Αντί να απολογηθεί για μια επικίνδυνη θέση που εξέφρασε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς λέγοντας ότι ο λόγος ενός πολιτικού ηγέτη πρέπει να είναι ξεκάθαρος και σαφής. Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, όσον αφορά σε κρίσιμα εθνικά θέματα.imagew-3.aspx

“Αναφέρεται δήθεν σε θεωρία των Τούρκων, την οποία όμως θεωρία έβαλε στο τραπέζι ο ίδιος και δεν έφτανε αυτό προχώρησε και σε δική του προέκταση διχοτομώντας την ΑΟΖ”, σύμφωνα με τον κ. Μαλά.

Στη συνέχεια παρέπεμψε σε αυτούσια την αναφορά των δηλώσεων του Προέδρου Αναστασιάδη πως «αν οι Τούρκοι επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε μια ξεχωριστή ανεξάρτητη οντότητα», και αυτή είναι η θέση της Τουρκίας, κάνει ένα βήμα παραπέρα και τους λέει «να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ΑΟΖ της εν λόγω παρανόμου οντότητας».

«Δηλαδή, τι μας λέει ο κύριος Αναστασιάδης; Αν κάποιος, έστω παράνομα, πήρε 5 και διεκδικεί ακόμα 10, ο απερχόμενος Πρόεδρος τού λέει: πάρε τα 5 και ξέχασε τα 10», διερωτήθηκε.

Με την τοποθέτηση αυτή, νομιμοποιεί την παρανομία και διχοτομεί την ΑΟΖ, πρόσθεσε ο κ. Μαλάς, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει δικαίωμα να θέτει ρητορικά ερωτήματα και να τα απαντά με τρόπο που οδηγεί , όπως είπε, σε επικίνδυνες και καταστροφικές περιπέτειες την Κυπριακή Δημοκρατία.