Η Αστυνομία απορρίπτει κατηγορίες Φαίδωνος περι συγκάληψης κυκλωμάτων

 

Οι υπαινιγμοί του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, περί συνενοχής για συγκάλυψη κυκλωμάτων, δεν αφορούν την Αστυνομία, ούτε την αγγίζουν και η Αστυνομία θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο δημόσια πρόσωπα “να σπιλώνουν με τέτοιου είδους αιχμές και αβάσιμους ισχυρισμούς, το έργο που επιτελεί ένας θεσμός όπως είναι η Αστυνομία”.imagew-1.aspx

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Αστυνομίας για δηλώσεις του κ. Φαίδωνος που ακολούθησαν την έκρηξη βόμβας στο όχημα της μητέρας του. “Γνωρίζει ο κ. Φαίδωνος ότι εγκληματικά στοιχεία αλλά και δημόσια πρόσωπα έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές. Παράλληλα, η Αστυνομία διαχρονικά, έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση, την αποφασιστικότητα αλλά και τις ικανότητές της, εξού και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως τα τελευταία χρόνια”, αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται εξάλλου ότι όπως αποδείχθηκε και σε προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς περιλαμβανομένων υποθέσεων στην επαρχία Πάφου, “η Αστυνομία όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά και ενεργεί με σταθερή προσήλωση στον Νόμο, ώστε οποιεσδήποτε πληροφορίες να μπορούν να τεκμηριώνονται μεταξύ άλλων μέσω μαρτυριών και καταθέσεων, που είναι ουσιαστικό εργαλείο με βάση το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης”.

Τονίζεται ακόμη ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση με κάθε σοβαρότητα έχοντας πάντα κατά νου το αυτονόητο που πηγάζει από το Νόμο της διερεύνησης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος για την προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της δικαιοσύνης και ότι , με βάση τα νέα δεδομένα και την αξιολόγηση κινδύνου που έγινε, έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης αναφέρεται ότι η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως όλες τις υποθέσεις με τη δέουσα σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα και ότι οι ανακριτές της υπόθεσης προχωρούν τις έρευνες και ανακρίσεις σύμφωνα με το Νόμο στη βάση αξιολόγησης όλων των στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών, με απώτερο στόχο την πλήρη εξιχνίασή της.