Υποχρέωσαν σε παραίτηση τα μέλη του ΔΣ των Κ.Αερογραμμών που αντιδρούσαν στο κλείσιμο!

 

 

Διόρισαν υπηρεσιακούς για να ολοκληρώσουν αυτό που μεθόδευσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί

Σε παραίτηση όλων των διοικητικών συμβούλων των Κυπριακών Αερογραμμών που αντιδρούσαν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο της Εταιρείας προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στη θέση τους διόρισε κυβερνητικούς υπαλλήλους που υπάγονται στα Υπουργεία Οπικονομικών, Κυπριακές_Αερογραμμές71Συγκοινωνιών και Εργων και Τουρισμού, οι οποίοι θα κάνουν απλώς ότι τους υπαγορεύσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας με τη νέα σύστασή του το Δ.Σ.αναμένεται να διαχειριστεί το κλείσιμο της Εταιρέιας μόλις ανακοινωθεί η απόφαση των Βρυξελλών, η οποία όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στη Βουλή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ετιαρείας κ. Πόλυς Πολυβίου κατά 99% θα είναι καταδικαστική. Η απόφαση, σύμφωνα με συνεννοήσεις που έγιναν προβλέπεται να ανακοινωθεί σύντομα. Το μόνο πρόσωπο που έμεινε στο Δ.Σ και υποστηρίζει τις θέσεις της πλειοψηφίας των μελών που παραιτήθηκαν (ενάντια στο κλεισιμο) είναι ο κ. Γιώργος Καλλής που αντιπροσωπεύει τους ιδιώτες μετόχους και η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να τον παύσει.

Τα μέλη που παραιτήθηκαν είναι οι κ.κ. Πέτρου, Χειμώνα, Γαβριήλ και Γιαννάκη, ενώ πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε από μόνος του και ο κ. Κουρίδης. Οι νέοι σύμβουλοι από τα τρία Υπουργεία είναι ο Αντώνης Λεμεσιανός από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο Γιώργος Παντελή από το Υπουργείο Οικονομικών και ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης από το Υπουργείο Εμπορίου

Αξίζει ανα αναφέρουμε ότι τα μέλη που παραιτήθηκαν είχαν προσέλθει σήμερα σε συνεδρία για να εξετάσουν το σχέδιο διάσωσης που ετοίμασε ο κ. Μάκης Κνωνσταντινίδης και το παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών μαζί με την παραίτησή του. Κι ενώ η συνεδρία βρισκόταν σε εξέλιξη και υποβάλλονταν ερωτήσεις ο κ. Μαρίνος Καλλής που διορίστηκε νέος πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρία ανακοινώνοντάς τους ότι πια δεν είναι μέλη του Συμβουλίου γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους παραίτησε και διόρισε άλλους στη θέση τους.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το Διοικητικό Συμβούλιο χρήζει ριζικής αναβάθμισης και ότι μετά που η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των Κωνσταντινίδη και Κουρίδη, αποφασίστηκε νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

“Λόγω της σοβαρής δυσλειτουργίας που πρόσφατα καταγράφηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών αλλά και λόγω της ανάγκης αποτελεσματικού χειρισμού της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για την εταιρεία, επιβάλλεται η ριζική αναδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου και γι΄ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το καταστατικό, αποφάσισε να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις των κυρίων Μάκη Κωνσταντινίδη και Πανίκου Κουρίδη και να αντικαταστήσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Πέτρου, Χειμώνα, Γαβριήλ και Γιαννάκη) με υπηρεσιακούς διοικητικούς συμβούλους από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ενέργειας και Συγκοινωνιών”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ένα μεγάλο φαινόμενο δυσλειτουργίας, υπήρξαν και δύο παραιτήσεις, και το Υπουργικό προχώρησε στην αντικατάσταση κάποιων μελών και στο διορισμό νέων μελών. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των Κυπριακών Αερογραμμών, της ρευστότητας και των ζημιών είναι γνωστά και καταβάλλεται προσπάθεια να επιλυθούν.

“Να υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι γιατί κάποιοι άλλοι σε κάποια άλλη στιγμή έδωσαν τεράστια επιχορήγηση χωρίς προηγούμενη έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού ως όφειλαν να ζητήσουν και χωρίς ικανοποιητικό σχέδιο και ναι εννοούμε τα 83 εκατομμύρια και αυτό φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τις Κυπριακές Αερογραμμές πέραν των άλλων υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.