Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ:Ανανεώθηκε για άλλες πέντε μέρες η κράτηση των έξι υπόπτων

 

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί οι 6 ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση σκανδάλου του ΤΕΠΑΚ.images-2

Πρόκειται για την 57χρονη πρώην λειτουργό της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, τον 38χρονο γιο της, τον 41χρονο Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ τους δυο Ανώτερους Διοικητικούς Λειτουργούς τους Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και έναν 41χρονο Διευθυντή εταιρίας.

Ο εξεταστής της Υπόθεσης Λοχίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους  ζήτησε από το δικαστήριο την ανανέωση κράτησης των υπόπτων για 5 ημέρες. Οι δικηγόροι των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση ως προς τον χρόνο κράτησης των πελατών τους.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης τόσο της 57χρονης όσο και του 41χρονου καθηγητή ζήτησαν από το δικαστήριο εάν και εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρχών νωρίτερα να αφεθούν ελεύθεροι για λόγους υγείας. Στην περίπτωση της 57χρονης ο δικηγόρος υπεράσπισης ανέφερε πως έχει υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και αν χρειαστεί να νε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.

Στην περίπτωση του καθηγητή ο δικηγόρος του επεσήμανε το χρόνιο πρόβλημα της υγείας του καθώς και πρόσφατες αναλύσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Η κράτηση του όπως ανέφερε στο χώρο των κρατητηρίων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του όπως μόλυνση.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην απόλυση 8 υπόπτων που τελούσαν υπό σύλληψη τα τελευταία τρία 24ωρα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση που αφορά την εμπλοκής τους στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ.